Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΜΕΝΙΑ
Τα τανκς στο προσκήνιο

ΕΡΕΒΑΝ.-

Αρματα μάχης και στρατιώτες συνέχισαν χτες να περιπολούν την πρωτεύουσα της Αρμενίας, μια μέρα μετά τις συλλήψεις ηγετών της αντιπολίτευσης, με την κατηγορία της οργάνωσης και συμμετοχής τους σε βίαιες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε χτες ότι έχουν συλληφθεί από την Πέμπτη μερικές δεκάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης.

Οι διαδηλώσεις αυτής της βδομάδας ξεκίνησαν όταν η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, που ανέδειξαν τον Τερ - Πετροσιάν ως πρόεδρο της χώρας, λαμβάνοντας το 52% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του, εθνικιστής Βάζγκεν Μανουκιάν, έλαβε το 41% των ψήφων. Οι υποστηρικτές του Μανουκιάν υποστήριξαν πως κατά τη διεξαγωγή των εκλογών υπήρξαν πολλά φαινόμενα νοθείας. Πάντως, από τις συγκρούσεις, 59 άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης. Ομως, η αντιπολίτευση ανακοίνωσε πως υπάρχουν και δύο νεκροί, οι οποίοι τραυματίστηκαν θανάσιμα, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις πυροβόλησαν "στο ψαχνό".

Χτες, το "Ιντερφάξ", επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Βάνο Σιραντεγιάν, μετέδωσε ότι "οι αρχές της Αρμενίας έχουν τα μέσα και την αποφασιστικότητα να εγγυηθούν την ασφάλεια και τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών".

Πάντως, σημειώνεται ότι το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, σε χτεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι διαθέτει εγγυήσεις ασφάλειας στους μετέχοντες στην Ολυμπιάδα Σκακιού, που θα πραγματοποιηθεί στο Ερεβάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ