Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Εργατικές μαζικές κινητοποιήσεις

ΡΩΜΗ.-

Συνδικάτα που αντιπροσωπεύουν 1,6 εκατομμύρια βιομηχανικούς εργάτες κάλεσαν τα μέλη τους χτες σε απεργιακές κινητοποιήσεις, που θεωρούνται από τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί κατά την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των εργατών και των βιομηχανικών επιχειρήσεων έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο τις τελευταίες μέρες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο να κλιμακωθούν οι απεργίες.

Η εκπρόσωπος ενός συνδικάτου, η Σεσίλια Ντι Ροσέλα δήλωσε ότι περίπου 1,2 εκατομμύρια βιομηχανικοί εργάτες συμμετείχαν στη χτεσινή απεργία. Περίπου 250.000 απεργοί διαδήλωσαν στους δρόμους των διάφορων πόλεων, πρόσθεσε η ίδια.

Απεργία σημειώθηκε και στις μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις, όπως είναι η "Ολιβέτι", η "Φίατ" και η "Ζανούσι".

Τα συνδικάτα ζητούν αυξήσεις των μισθών, ώστε να αντισταθμιστεί η διαφορά του πληθωρισμού των τελευταίων δύο χρόνων. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των εργοδοτών διαφωνούν, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ανέβαζε το κόστος εργασίας σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση αναμενόταν να ανακοινώσει ένα νέο "πακέτο λιτότητας", εφαρμόζοντας νέους φόρους, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού για να εκπληρωθούν οι διατάξεις για την ένταξη της χώρας στη νομισματική ένωση. Το "πακέτο" αυτό προβλέπει και περικοπές στις δαπάνες για τους συνταξιούχους και το σύστημα υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ