Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι πρώτες αυλαίες

"Το θέατρο της Κλάρα Γκαζούλ",μια πρωτότυπη σύνθεση του Χριστόφορου Χριστοφή,από μονόπρακτα του Γάλλου ρομαντικού συγγραφέα Προσπέρ Μεριμέ,παρουσιάζει η καλλιτεχνική εταιρία "Παρέμβαση" στο θέατρο "Πολιτεία" (Σαρρή 40, στου Ψυρρή), από σήμερα, μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου. Η σκηνοθεσία και τα σκηνικά είναι του Χριστόφορου Χριστοφή,η μετάφραση των Αχιλλέα Κυριακίδη,Βασίλη Βλάχου και Ντορέτας Πέππα,τα κοστούμια της Λαλούλας Χρυσικοπούλου και η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου.Η επιλογή των κειμένων, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, έγινε από τα μονόπρακτα "Οι γυναίκες είναι Διάολοι ή Ο πειρασμός του Αγίου Αντωνίου", "Ο ουρανός και η κόλαση",η "Ευκαιρία" και από τη νουβέλα "Κάρμεν".Παίζουν: Βασίλης Βλάχος, Δέσποινα Δρεπανιά, Αλεξία Μπουλούκου, Αργυρώ Πιπίνη και Δημήτρης Σιακάρας.

  • "Ο Αϊ - Βασίλης",κεφάτος και ανανεωμένος, ξαναχτυπά. Πέρυσι τα πήγε άριστα. Φέτος με το ίδιο κέφι, σκοπεύει να συνεχίσει την πορεία του. Για δεύτερη χρονιά, η μαύρη κωμωδία "Ο Αϊ Βασίλης είναι σκέτη λέρα" θα ανοίξει την αυλαία του θεάτρου "Αποθήκη - Αλίκη Γεωργούλη",η πρεμιέρα της οποίας θα δοθεί την Παρασκευή. Πρόκειται για μια ελεγεία στη μοναξιά και τη μη σχέση ανθρώπων μιας μεγαλούπολης, δοσμένη με απίστευτα κωμικό και πρωτότυπο τρόπο. Η δράση του τοποθετείται στο παρισινό γραφείο βοήθειας και συμπαράστασης απελπισμένων "Η ζωή είναι γλυκιά". Η απόδοση είναι των Θανάση Παπαθανασίου, Μιχάλη Ρέππα,η σκηνοθεσία του Κώστα Αρζόγλου,τα σκηνικά του Μιχάλη Σδούγκου,τα κοστούμια της Εβελυν Σιούπη και η μουσική επιμέλεια του Γιάννη Νένε.Παίζουν: Ηρώ Μανέ, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Χρήστος Ευθυμίου, Καίτη Κωνσταντίνου, Ελένη Καστάνη και Κώστας Κόκλας.
  • Αλλη μια πρεμιέρα την ίδια μέρα. Στο "Φούρνο",ανεβαίνει, την Παρασκευή, το έργο της Λουκίας Ρικάκη "Σουρεαλέρως".Ο έρωτας, η αγάπη, το σεξ και η δυναμική των σχέσεων είναι τα θέματα πουσυνθέτουν το έργο το οποίο εμπνέεται από το έργο των σουρεαλιστών. Το κείμενο βασίζεται στις αποκαλυπτικές "Ερευνες των σουρεαλιστών για τη σεξουαλικότητα" που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στη Γαλλία και την Ελλάδα, στο πλαίσιο των αρχείων των σουρεαλιστών και περιλαμβάνουν σημαντικά κείμενά τους για τον έρωτα. Η σύνθεση κειμένων και η δραματουργική επεξεργασία είναι του Αλέξανδρου Ντερπούλη,η επιλογή κειμένων και προσαρμογή των Πωλίνα Καραναστάση, Γιώργου Μίχαλου, Λουκίας Ρικάκη,η κινησιολογία της Μαρίας Ανθιμίδου και τα σκηνικά του Γιώργου Γαβαλά.Παίζουν: Ειρήνη Ελευθερίου, Στέλλα Κωνσταντάτου, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Γιάννης Λάζαρης, Μαρία Λεκάκη κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ