Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ΕΤ-2 στη Μόστρα Βενετίας

Στη Μόστρα της Βενετίας ταξίδεψε ο "φακός" της ΕΤ-2, καταγράφοντας "στιγμές" από το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας. Ενα ακόμη φεστιβάλ, στην όμορφη Βενετία, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ανθρώπων του κινηματογράφου και των φίλων της έβδομης τέχνης. Εκτός από το διαγωνιστικό μέρος, στο Φεστιβάλ, υπήρχαν παράλληλα προγράμματα, όπως οι "Βενετσιάνικες νύχτες", η "Εβδομάδα Ιταλικού Κινηματογράφου", καθώς και αφιερώματα και ειδικές προβολές.

Αστέρια της έβδομης τέχνης θα παρελάσουν μέσα από τις δυο εκπομπές του δεύτερου κρατικού καναλιού, με τίτλο "Φεστιβάλ κινηματογράφου "Βενετία '96"", που θα μεταδοθούν σήμερα και αύριο. Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συνεντεύξεις, με διεθνείς προσωπικότητες του κινηματογράφου, όπως με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, τον Ντάστιν Χόφμαν, τον Κεν Λόουτς, τον Νιλ Τζόρνταν, τον Τζον Μάλκοβιτς, τον Οτάρ Ιοσελιάνι και τους Μπάρμπαρα Χέρσεϊ, Ντένις Χόπερ, Ρόμπερτ Ζεμέκις, Λίαμ Νίσον κ. ά. Η 53η Μόστρα της Βενετίας πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα, σ' ένα από τα 118 νησάκια της πόλης των "δόγηδων", στο γραφικό Λίντο.

Οι δύο εκπομπές της ΕΤ-2 συγκεκριμένα περιλαμβάνουν παρουσίαση των ταινιών που διαγωνίστηκαν στο Φεστιβάλ, των ταινιών που ξεχώρισαν, καθώς και συνεντεύξεις με πρόσωπα από το χώρο του κινηματογράφου, που βρέθηκαν και "πρωταγωνίστησαν" στο Φεστιβάλ. Η παρουσίαση και η σκηνοθεσία της εκπομπής είναι της Ελπίδας Σκούφαλου και η μουσική επιμέλεια της Γαλάτειας Τσακαλώτου (ΕΤ-2 23.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ