Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κάνε το ... σωστό

Το θέμα του ρατσισμού θίγει η ταινία του μαύρου κινηματογραφιστή του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου Σπάικ Λι, που έχει τίτλο "Κάνε το σωστό". Η κινηματογραφική μηχανή του σκηνοθέτη καταγράφει τη ζωή ενός 24ώρου μιας συνοικίας του Μπρούκλιν στην οποία ζουν μαύροι. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί μια ιταλική πιτσαρία. Μια καυτή μέρα του καλοκαιριού σ' αυτή τη συνοικία όλα θ' αλλάξουν, όταν Ιταλο-Αμερικανοί και Αφρο-Αμερικανοί θα έρθουν αντιμέτωποι. Ολοι οι άνθρωποι που μέχρι πριν λίγες ώρες ζούσαν ο ένας δίπλα στον άλλο, σε μια δύσκολη στιγμή, θα ανακαλύψουν ότι οι διαφορές τους είναι αγεφύρωτες και θα "αναμετρηθούν" φθάνοντας σε μια τραγική και θλιβερή κατάληξη. Ο σκηνοθέτης επιχειρεί μέσα από το χιούμορ να πλησιάσει το πρόβλημα και την αλήθεια. Το αν τελικά το καταφέρνει βρίσκεται στην κρίση του θεατή. Ο Σπάικ Λι, εκτός από τη σκηνοθεσία, υπογράφει και το σενάριο της ταινίας, ενώ ερμηνεύει και έναν από τους βασικούς ρόλους του έργου. Παίζουν οι Ντάνι Αϊελο, Ρούμπι Ντι και Οσι Ντέιβις (ΑΝΤΕΝΝΑ 23.45).

"Η κυρία του Μπουρλέσκ" είναι η αμερικανική ταινία του Γουίλιαμ Γουέλμαν, που θα μεταδοθεί από το SEVEN X στις 22.00.Η Μπάρμπαρα Στάνγουικ υποδύεται έξοχα το ρόλο μιας χορεύτριας του καμπαρέ, που προσπαθεί να εξιχνιάσει τις μυστηριώδεις δολοφονίες των συναδέλφων της. Χιούμορ και μυστήριο, από μια ταινία που δεν απουσιάζουν και τα χορευτικά νούμερα.

Την ταινία επιστημονικής φαντασίας "Ντάρκμαν",υπογράφει ο σκηνοθέτης Σαμ Ράιμι. Ενας επιστήμονας της γενετικής, που είναι ετοιμοθάνατος, παραμορφώνεται και αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις. Θα γίνει ο φόβος και ο τρόμος του υποκόσμου, αφού καταφέρνει να παίρνει όποιο πρόσωπο θέλει. Ο Σαμ Ράιμι καταφέρνει να "δέσει" τα κόμικς με τις γκραν γκινιόλ ταινίες, δημιουργώντας μια ταινία με μακάβριο χιούμορ και βία. Παίζουν οι Λίαμ Νίσον και Φράνσις Μακ Ντόρμαντ (ΑΝΤΕΝΝΑ 22.00).

Η Σάρον Στόουν πρωταγωνιστεί στην ταινία "Αίμα και άμμος",που σκηνοθέτησε ο Χαβιέρ Ελοριέτα. Βασίζεται σε μυθιστόρημα του Μπλάσκο Ιμπάνιεθ και είναι η τρίτη φορά που μεταφέρεται στην οθόνη (ΕΤ-1 23.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ