Τετάρτη 2 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο Δήμος Ρέντη αντιδρά στο "έγκλημα" Μπολτσή

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρέντη αποφάσισε να διεκδικήσει να μην αγοραστούν από τον ΟΕΚ τα 670 διαμερίσματα του γνωστού μεγαλοκατασκευαστή. Συγκέντρωση κατοίκων σε λίγες μέρες και συνεργασία με τους άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, ενώ ζητούνται δεσμεύσεις από τα κόμματα

Να μην αγοραστούν οι πολυκατοικίες του μεγαλοεργολάβου Μπολτσή από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας!Αυτή την απόφαση πήρε με συντριπτική πλειοψηφία (δυο παρών), προχτές αργά το βράδυ το ΔημοτικόΣυμβούλιο του Δήμου Ρέντη.Επιπλέον αποφάσισε να περιφρουρήσει την ομόφωνη θέση του δήμου για το άνοιγμα των δρόμων και της πλατείας στην περιοχή που έχτισε ο Μπολτσής τα δυο νέα οικοδομικά τερατουργήματα, έχοντας εξασφαλίσει τις "πλάτες" του νομάρχη Πειραιά, καθώς και να δεσμευτούν τα κόμματα ότι θα στηρίξουν αυτή τη θέση. Τέλος, σε 15 μέρες το ΔΣ θα διοργανώσει λαϊκή συγκέντρωση, όπου θα καλέσει εκπροσώπους των κομμάτων και όλων των φορέων που εμπλέκονται γύρω από το θέμα για να δουν από κοινού την παραπέρα πορεία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή πριν ενάμιση περίπου χρόνο είχε καταλήξει σε μια απαράδεκτη απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα διαπραγματευόταν τους όρους κατοίκησης σε περίπτωση που ο ΟΕΚ αγόραζε τις πολυκατοικίες - τέρατα. Μετά τις εξελίξεις του καλοκαιριού, όπου η Νομαρχία Πειραιά και ηΠολεοδομία ενήργησαν εις βάρος των κατοίκων της περιοχής, δίνοντας άδεια στον Μπολτσή να χτίσει δυο νέες πολυκατοικίες στην καρδιά της πόλης, έκανε στροφή "180 μοιρών" και υιοθέτησε τη θέση του συμβούλου της Πανρεντιακής Δημοτικής Κίνησης,Μ. Φιορεντή,να μην αγοραστούν σε καμία περίπτωση αυτά τα "τερατουργήματα" από τον ΟΕΚ!

Ο δήμαρχος Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης,παρουσίασε προχτές τα γεγονότα έτσι όπως έχουν εξελιχθεί μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα ο Νομάρχης Πειραιά ανακάλεσε το τροποποιημένο ρυμοτομικό σχέδιο του δήμου, που είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 16 του Ιούνη και το οποίο προέβλεπε διάνοιξη δρόμων και πλατείας στον συγκεκριμένο χώρο, για να δώσει στον Μπολτσή την άδεια που ήθελε προκειμένου να χτίσει σ' εκείνη ακριβώς την περιοχή τα δυο νέα τερατουργήματα! Ο Νομάρχης Πειραιά όλο το διάστημα του καλοκαιριού ενέπαιζε τους δημοτικούς συμβούλους, λέγοντάς τους ότι θα διακόψει τις εργασίες στον χώρο. Ταυτόχρονα όμως είχε ήδη συντάξει έγγραφο, το οποίο και δημοσιεύτηκε στις 23 ή 24 Ιούλη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ανακαλώντας το προηγούμενο ΦΕΚ και διαγράφοντας τους δρόμους και την πλατεία! Ο δήμος από την άλλη προσέφυγε στην Περιφέρεια Αττικής και κέρδισε στις 25 Αυγούστου απόφαση κατά της ακυρωτικής απόφασης του νομάρχη, καθώς και απόφαση που ακυρώνει την άδεια του Μπολτσή!

Ο Μ. Φιορεντής μιλώντας στο ΔΣ τόνισε: "Είναι θετικό που η Δημοτική Αρχή παίρνει μια τέτοια απόφαση. Πρέπει μετά από αυτό όμως να δούμε πώς θα αποκαλύψουμε το σκάνδαλο, ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτό, ακόμα και κυβερνήσεις, να τους ξεσκεπάσουμε. Το θέμα πρέπει να επανέλθει στο Κοινοβούλιο. Ο χώρος να έρθει στην περιουσία του δημοσίου. Να κάνουμε συμμαχίες με τους φορείς που ασχολούνται χρόνια με το σκάνδαλο Μπολτσή και έχουν τη θέση να μην αγοραστούν οι πολυκατοικίες, να δεσμεύσουμε τα κόμματα απέναντι σ' αυτό το σοβαρό πρόβλημα".

Γ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ