Τετάρτη 2 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Προγράμματα ερήμην του ΔΣ

Αίτηση για υλοποίηση δέκα προγραμμάτων κατάρτισης για άνεργους έχει καταθέσει η Εργατική Εστία, χωρίς να προηγηθεί συζήτηση στο ΔΣ του Οργανισμού

Αίτηση για την υλοποίηση δέκα προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για άνεργους,κατέθεσαν στο υπουργείο Εργασίας αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού Εργατικής Εστίας,χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί για το θέμα το ΔΣ του Οργανισμού!

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Εργατικής Εστίας υπέβαλλε την αίτηση (Αρ. Πρωτ. 114597) προχτές 30.9.96, τελευταία μέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων φορέων, με την έγκριση - υπογραφή του προεδρεύοντος του Οργανισμού Γ. Σωτηρόπουλου.Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση ήταν στα συρτάρια της Διεύθυνσης εδώ και καιρό, αλλά στο ΔΣ της Εργατικής Εστίας δεν είχε γίνει καμία συζήτηση για τα προγράμματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν είχαν γίνει συζητήσεις στο ΔΣ για έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οι οποίες είχαν συνοδευτεί από καταγγελίες για τον συνοπτικό και ομαδοποιημένο τρόπο έγκρισής τους. Το πρόβλημα διαφάνειας στη λειτουργία του Οργανισμού, τουλάχιστον στον τομέα των προγραμμάτων είναι ακόμα πιο σοβαρό αυτή τη φορά, αφού τα μέλη του ΔΣ δεν έχουν ιδέα για τα δέκα αυτά προγράμματα. Εκτός φυσικά του αντιπροέδρου Γ. Σωτηρόπουλου,ο οποίος ασκεί χρέη προέδρου μέχρι να οριστεί ο νέος πρόεδρος στη θέση της Ι. Ζερβάκη, η οποία παραιτήθηκε για να βάλει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.

Εξάλλου, η αίτηση για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών έγινε λίγες μέρες μετά την απόρριψη, από την πλειοψηφία του ΔΣ, πρότασης για την υλοποίηση προγράμματος εκπαίδευσης του προσωπικού. Σύμφωνα με αυτή την πρόταση, για να μπορέσει ο Οργανισμός να αναλάβει το πρόγραμμα θα έπρεπε να αναθέσει - με αιτιολογία τον φόρτο εργασίας της αρμόδιας υπηρεσίας - τη διαδικασία σύνταξης και κατάθεσης της απαραίτητης αίτησης προς το υπουργείο Εργασίας σε ιδιωτική εκπαιδευτική εταιρία έναντι αμοιβής 5 εκατ. δραχμών! Η πλειοψηφία του ΔΣ αντέδρασε τόσο για το υπερβολικό ποσό, αλλά και επειδή ο Οργανισμός θα μπορούσε μόνος του να καταθέσει τη σχετική αίτηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σημαντικές ενισχύσεις προς «τρίτους»(1999-11-25 00:00:00.0)
Πρακτική αποκλεισμών(1999-09-07 00:00:00.0)
"Σφιχτοχέρα" η Εστία(1998-12-03 00:00:00.0)
Ζητά παραχώρηση κάμπινγκ(1997-05-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1996-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ