Τετάρτη 2 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
GOOD YEAR
Μείον 40% οι πωλήσεις της!

Στα δικαστήρια σύρονται οι εργαζόμενοι, προκειμένου η πολυεθνική να επιτύχει τη μεταφορά του εξοπλισμού και του στοκ. Σήμερα η ΕΕ του ΕΚΘ αποφασίζει πανεργατική απεργία και συλλαλητήριο. Περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις μέρα - νύχτα οι εργαζόμενοι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Στη μεταφορά του τεχνολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και του στοκ των ελαστικών, αξίας 2 δισ., στοχεύει η GOOD YEAR με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά των εργαζομένων, ζητώντας να σταματήσουν την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων. Η εκδίκαση της προσφυγής έγινε χτες και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη βδομάδα. Μέχρι την Παρασκευή οι δύο πλευρές θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι, η περιφρούρηση του εργοστασίου και των αποθηκών της εταιρίας θα συνεχιστεί αμείωτα σε 24ωρη βάση, όπως και ο αγώνας τους για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας.

Χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της πολυεθνικής για "παρακώλυση δραστηριότητας", οι εκπρόσωποι της εταιρίας υποστήριξαν πως με την περιφρούρηση που ασκούν οι απολυμένοι στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης που βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, εμποδίζουν συνεργεία της εταιρίας να πραγματοποιήσουν εργασίες συντήρησης των μηχανημάτων και υπάρχει κίνδυνος φθοράς του εξοπλισμού. Η πρόθεση της εταιρίας, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είναι να αρχίσει το ξήλωμα των μηχανημάτων και η προετοιμασία τους για να μεταφερθούν έξω από τη χώρα μας - στην Πολωνία και στην Τουρκία - όπου θα ενισχύσουν την παραγωγή των εκεί εργοστασίων, καθώς επίσης και η μεταφορά των 80.000 περίπου ελαστικών που βρίσκονται στις αποθήκες.

Σχετικά με την πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που είχαν αναβληθεί λόγω εκλογών, συνεδριάζει σήμερα στις 6 το απόγευμα η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΚΘ και όπως τόνισε στο "Ρ" ο πρόεδρος του σωματείου της GOOD YEAR, Σωτήρης Αϊνατζής,οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση στην κυβέρνηση για να σωθούν οι 350 θέσεις εργασίας και δεν πρόκειται να υποκύψουν στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εταιρίας να σταματήσουν το κάλεσμα για μποϊκοτάζ των ελαστικών της πολυεθνικής.

Ηδη οι πωλήσεις της εταιρίας έχουν μειωθεί κατά 40% και συνεχώς πέφτουν και όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, σε λίγο διάστημα ελάχιστα αυτοκίνητα, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, θα κυκλοφορούν με ελαστικά της GOOD YEAR.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ