Παρασκευή 4 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητά και "ρέστα" η ΜΙΣΚΟ!

Με προσφυγή της στο δικαστήριο επιδιώκει την ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, οι οποίοι αντιστέκονται στις απολύσεις

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Αποφασισμένοι να αντισταθούν στις προκλήσεις της εργοδοσίας είναι οι εργαζόμενοι της "Μίσκο" (ΜΠΑΡΙΛΑ), η οποία άρχισε να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της για απολύσεις 40 εργαζόμενων. Ηδη την περασμένη Δευτέρα απολύθηκαν τρεις και την επομένη άλλοι τρεις, οι οποίοι πρέπει να σημειωθεί πως είναι εργαζόμενοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας και αρκετά μεγάλης ηλικίας, κάτι που σημαίνει πως πολύ δύσκολα μπορούν να απορροφηθούν, έστω σε εποχιακές απασχολήσεις, στην ήδη παραφορτωμένη από την ανεργία Πάτρα.

Το σωματείο εργαζόμενων "Η Ενότητα",αντέδρασε δυναμικά στις έξι απολύσεις κηρύσσοντας τρίωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, αποκλείοντας ταυτόχρονα το δρόμο μπροστά από το εργοστάσιο. Ενοχλημένοι από τις αντιδράσεις αυτές, οι υπεύθυνοι της εταιρίας προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχτούν οι κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές!Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα το πρωί.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των εργαζομένων, θεωρεί προκλητική την ενέργεια αυτή, προσθέτοντας ότι "στρέφεται στο σύνολο των εργαζόμενων της πόλης και της κοινωνίας" και καλεί το λαό της Πάτρας να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζόμενων με την παρουσία του στο δικαστήριο. Σήμερα θα γίνει νέα στάση εργασίας και πορεία προς το δικαστήριο, ενώ το απόγευμα το θέμα της "Μίσκο" θα συζητηθεί σε σύσκεψη εργοστασιακών Σωματείων που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ