Παρασκευή 4 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
"Καμπανάκι" για την αργία της Κυριακής

Απαιτεί να ανακληθούν όλες οι άδειες που έχουν δοθεί και ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες της. Συγκέντρωση την Κυριακή έξω από το δισκάδικο Virgin

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,για τις προσπάθειες των μεγαλεμπόρων, που επανέρχονται δριμύτερες με τη συναίνεση της κυβέρνησης, για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Αφορμή για τις νέες καταγγελίες του Συλλόγου, στάθηκε η χορήγηση άδειας λειτουργίας τις Κυριακές, στο δισκάδικο "Virgin" στη Σταδίου, από τον ΕΟΤ και η θεώρηση των καταστάσεων εργασίας από την Επιθεώρηση Εργασίας. Η πρώτη αντίδραση του Συλλόγου - που ζητάει την άμεση ανάκληση όλων των αδειών - θα γίνει την Κυριακή οπότε και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα στις 10 το πρωί.

Σημειώνεται ότι, το κατάστημα, που απασχολεί περίπου 35 εργαζόμενους, λειτούργησε την πρώτη Κυριακή μετά τις εκλογές, που σημαίνει ότι η άδεια του είχε χορηγηθεί πριν τις εκλογές, ενώ αμφίβολο είναι αν πληρεί ακόμα κι αυτές τις απαράδεκτες προϋποθέσεις του Βασιλικού Διατάγματος (! ) 748/1966, για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας την ημέρα της Κυριακής. Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος, όλες αυτές οι ενέργειες στοχεύουν στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής, αρχικά στο οριοθετημένο παραδοσιακό κέντρο και σταδιακά στην πλήρη κατάργησή της σε όλη τη χώρα.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων ζητάει την άμεση παρέμβαση του υφυπουργού Εργασίας Χ. Πρωτόπαππα - που πριν λίγες μέρες στη συνάντησή του με τη ΓΣΕΕ δήλωσε ότι είναι αντίθετος με την εργασία την Κυριακή - προκειμένου να κατοχυρωθεί νομοθετικά το ωράριο και η αργία της Κυριακής και να βάλει φρένο στις μεθοδεύσεις που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και χτυπούν βάναυσα τις κατακτήσεις των εργαζόμενων.

Επίσης, καλεί σε συνάντηση τον Νομάρχη Αθηνών, προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που αφορούν παραβιάσεις ωραρίου στο χώρο ευθύνης του. Τέλος, ο Σύλλογος καλεί τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να περιφρουρήσουν την αργία της Κυριακής, καθώς και την Ενωση Τραγουδιστών Ελλάδας, να παρέμβει και να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων, δεδομένου ότι και οι τραγουδιστές πριν λίγο καιρό είχαν αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα με την απελευθέρωση του ωραρίου τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ