Τρίτη 8 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταστρατηγούν τη σύμβαση

Την προκλητική στάση των ναυτιλιακών εταιριών των υδροπτέρυγων της γραμμής Καβάλας - Θάσου,οι οποίοι καταστρατηγούν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της κατηγορίας που ανήκουν τα υδροπτέρυγα και επιδιώκουν θεσμοθέτηση ειδικών συμφωνιών, ενώ παράλληλα απειλούν με απολύσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ναυτικών "Η ΘΑΣΟΣ".

"Αντί να γίνουν αντιληπτά - τονίζεται στην ανακοίνωση - τα ιδιαίτερα προβλήματα αυτής της κατηγορίας και η ιδιαίτερη κόπωση των ναυτεργατών, απειλούν και εκβιάζουν από πάνω με απολύσεις όσους αντιστέκονται"!

Το Λιμεναρχείο Καβάλας και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας - τονίζει η Ενωση - έχουν υποχρέωση να μεριμνήσουν για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Επιβατηγών --Ακτοπλοϊκών πλοίων. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις, γιατί τα περιθώρια του διαλόγου έχουν εξαντληθεί. "Καλούμε, καταλήγει, όλους τους εργαζόμενους της χώρας, το συνδικαλιστικό κίνημα, τους τοπικούς φορείς και κάθε δημοκρατικό πολίτη, να καταδικάσει και να καταγγείλει αυτές τις προκλητικές ενέργειες και να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ