Τρίτη 8 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων

Με την ΓΓ του ΚΚΕ συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων και του παραρτήματος των εργαζομένων στο μετρό

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων στο μετρό, ενάντια στους εκβιασμούς της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, τόνισε χτες η Γ. Γραμματέας του Κόμματος Αλ. Παπαρήγα,κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του Παραρτήματος των εργαζομένων στο μετρό,επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του κύκλου ενημερωτικών συναντήσεων του συνδικάτου με τα κόμματα, με στόχο την ενημέρωση για τις εξελίξεις και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο.

Μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα έκανε την παρακάτω δήλωση: "Στην ενημέρωση που είχαμε από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο μετρό, εμείς απαντήσαμε ως εξής: Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στο μετρό, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τον εκβιασμό της εταιρίας που το κατασκευάζει. Η εταιρία κάθε τρεις και λίγο σταματάει τις εργασίες, ζητώντας πρόσθετα έσοδα και πανωπροίκια, προκειμένου να συνεχίσει το έργο που είχε αναλάβει. Για μας, όμως, υπεύθυνη δεν είναι μόνο η γνωστή κοινοπραξία. Ευθύνη έχει και η κυβέρνηση και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, οι οποίοι έχουν αποδειχτεί εντελώς ενδοτικοί στις πιέσεις των εταιριών. Και αν στεκόμαστε με αποφασιστικότητα σε αυτό το ζήτημα, είναι γιατί δρομολογούνται και άλλα μεγάλα έργα αυτή την περίοδο, τα οποία εμφανίζονται ως έργα ανάπτυξης και έργα για την εξεύρεση νέων θέσεων εργασίας. Αν επαναληφθεί το πείραμα και στα άλλα έργα, όπως γίνεται τώρα στο μετρό, τότε και τα έργα δε θα προχωρήσουν και η εκμετάλλευση και η ληστεία των εργαζομένων θα είναι πολλαπλάσιες. Γι' αυτό εμείς θα στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και θα διεκδικήσουμε και στη Βουλή, το σεβασμό απ' την εταιρία των υποχρεώσεών της. Δεν μπορεί να πληρώσουν οι εργαζόμενοι με τις δικές τους θυσίες τις απαιτήσεις της εταιρίας".

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Γ. Φιλιούσης,σημείωσε πως η συνάντηση με την Γ. Γραμματέα του ΚΚΕ έγινε με αφορμή τον νέο κύκλο κινητοποιήσεων που αποφάσισε το συνδικάτο. Επισήμανε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην πορεία κατασκευής του μετρό έχουν σχέση με "τη διάτρητη αρχική σύμβαση του '91 και τη συμπληρωματική του '94, που δίνουν την ευκαιρία στην κατασκευάστρια κοινοπραξία, να απαιτεί κάθε χρόνο δισ. δραχμές πανωπροίκια και το έργο να καθυστερεί". Δήλωσε πως οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν τον εκβιασμό της κατασκευάστριας κοινοπραξίας και ήδη έχουν προγραμματίσει σειρά κινητοποιήσεων. Κάλεσε, τέλος, όλους τους εργαζόμενους τους μαζικούς φορείς και τα συνδικάτα να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, τονίζοντας πως "πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε να μην περάσουν τα σχέδια της εταιρίας. Να μην πληρώνει ο λαός και οι εργαζόμενοι τις απαιτήσεις μιας χούφτας μεγαλοεργολάβων ντόπιων και ξένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ