Τρίτη 8 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ - ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αναγκαία η εναντίωση στην πολιτική υποταγής

Τις προτάσεις της ΓΣΕΕ, για την ανεργία, το εισόδημα των εργαζομένων, τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση και την αποβιομηχάνιση, κατέθεσε το προεδρείο της Συνομοσπονδίας

Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα,την οποία ενημέρωσε για τις θέσεις της Συνομοσπονδίας σχετικά με τα προβλήματα των εργαζομένων, ενόψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: "Η δική μας θέση είναι ότι το πρόγραμμα "σύγκλισης" αναπόφευκτα συνοδεύεται από μια πολιτική που αυξάνει και επιδεινώνει τα προβλήματα των εργαζομένων, οξύνει το πρόβλημα της ανεργίας και οδηγεί στο γκρέμισμα οποιωνδήποτε κοινωνικών κατακτήσεων είχαν καταφέρει να αποσπάσουν οι αγώνες που είχαν αναπτύξει οι εργαζόμενοι. Αρα, κατά τη δική μας γνώμη, τα αιτήματα των εργαζομένων έχουν ρεαλισμό, όταν συνδυάζονται με τη ριζική εναντίωση σε όλη αυτή την πολιτική, που λέει: Πρέπει να υποταχθούμε στους στόχους του προγράμματος "σύγκλισης" και τις διάφορες συνθήκες της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα απαντήσουμε, πέρα από τις γενικές θέσεις και την αντίθεσή μας στις κεντρικές της επιλογές και με συγκεκριμένους στόχους και αιτήματα, που κατά τη γνώμη μας πέρα από το πεδίο του Κοινοβουλίου πρέπει να στηριχτούν ευρύτερα από όλους τους εργαζόμενους, άλλωστε και εμείς αντλούμε τα αιτήματα και τους στόχους πάλης τους συγκεκριμένους από τις ανάγκες, τους αγώνες, τους πόθους και τους προβληματισμούς των ίδιων των εργαζομένων.

Επίσης, την περίοδο αυτή το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να εκφράσει την αλληλεγγύη του, με τον τρόπο βεβαίως που το ίδιο θα διαλέξει, στους εργάτες και υπάλληλους των εργοστασίων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαδικασία κλεισίματος. Και μιλάμε για πάνω από 30 επιχειρήσεις, οι οποίες είναι σύγχρονες, δεν είναι επιχειρήσεις ξεπερασμένες, έχουν κέρδη, κλείνουν όμως μόνο και μόνο γιατί οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να κερδοσκοπήσουν ακόμα πιο πολύ εντός και εκτός Ελλάδας σε άλλους τομείς. Επιμένουμε ότι πρόκειται για κερδοφόρες επιχειρήσεις, αλλά ο ιδιοκτήτης, όταν μάλιστα είναι ασύδοτος και με την κυβερνητική πολιτική και τη γενικότερη πολιτική που υπάρχει, δεν έχει πατρίδα. Πατρίδα γι' αυτόν είναι εκεί που βγαίνουν τα πολύ μεγάλα κέρδη. Αυτή τη στιγμή 30 περίπου επιχειρήσεις βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Εμείς τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο να συμπαρασταθούμε και να μεταφέρουμε στη Βουλή τα προβλήματα αυτών των χώρων".

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι ενημέρωσαν την Αλ. Παπαρήγα για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την ανεργία και τις επιπτώσεις της, την έλλειψη ανάπτυξης και πολιτικών απασχόλησης. Ζήτησε ανάπτυξη που να στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, στη βελτίωση του εισοδήματος των εργαζομένων και την αναδιανομή του. Αναφέρθηκε επίσης στο έλλειμμα της κοινωνικής πολιτικής σε συνδυασμό με τα μέτρα που προωθούνται από χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία, για περιορισμό των κοινωνικών δαπανών. "Επίσης προτείναμε μέτρα για τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων σε αντίθεση με αυτά που προτείνει ο ΣΕΒ. Είναι γνωστά σε όλους, αφού επιτακτικά τα επαναφέρει και τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να πιέσει για να γίνουν συγκεκριμένες πολιτικές", σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Τέλος, υπογράμμισε και την άσχημη κατάσταση των συνταξιούχων, την ανάγκη βελτίωσης του ασφαλιστικού συστήματος και μίλησεγια τα μεγάλα προβλήματα που απορρέουν από την αποβιομηχάνιση, με συνέπεια να χάνονται πολλές θέσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ