Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενα αξέχαστο καλοκαίρι

Σ' ένα αξέχαστο καλοκαίρι του 1925, μεταφέρει τους τηλεθεατές η όμορφη γαλλο - ρουμανική ταινία του Λούσιαν Πιντίλιε "Ενα αξέχαστο καλοκαίρι",που θα μεταδοθεί απόψε στις 23.30 από την ΕΤ-2.Η ιστορία της διαδραματίζεται στη Ρουμανία της δεκαετίας του '20. Κεντρικά πρόσωπα είναι ένας Ρουμάνος λοχαγός και η όμορφη γυναίκα του. Ο λοχαγός θα πάρει δυσμενή μετάθεση και θα βρεθεί στα ρουμανοβουλγαρικά σύνορα. Εκεί θα βρεθεί στο μεγάλο δίλημμα, όταν θα έρθει η διαταγή να εκτελέσει αθώους χωρικούς, επειδή είναι βουλγαρικής καταγωγής. Η βαλκανική πραγματικότητα εκείνης της εποχής, οι εθνικισμοί και οι σκοπιμότητες που εκμηδενίζουν την ανθρώπινη ψυχή, περνάνε μέσα από την κρίση που διέρχεται η σχέση του ζευγαριού. Βαλκανικός κινηματογράφος, μέσα από φαινομενικά ήρεμους τόνους, που όμως οδηγούν σε μια δραματική κορύφωση. Πρωταγωνιστούν οι Κριστίν Σκοτ Τόμας και Κλοντ Μπλεόν.

Η Τζέιν Φόντα και ο Πίτερ Φόντα,πρωταγωνιστούν στην ταινία του Ρόμπερτ Στίβενς "Διακοπές στην Αθήνα".Η γυναίκα ενός εκδότη, που έχει προβλήματα με τον άνδρα της, θ' αναζητήσει καινούριους έρωτες. Τον έρωτα θα τον βρει στο πρόσωπο του βοηθού του άνδρα της, που και αυτός όμως, είναι παντρεμένος. Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει όταν τα δύο ζευγάρια θα ταξιδέψουν και θα βρεθούν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. (ΕΤ-1 22.15)

Στις 03.00 τα ξημερώματα το ΣΤΑΡ,θα προβάλει την ασπρόμαυρη αμερικανική ταινία του Γουίλιαμ Γουάιλερ "Μικρές αλεπούδες".Μεταφορά στην οθόνη του θεατρικού έργου της Λίλιαν Χέλμαν. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στις αρχές του αιώνα στη Λουιζιάνα. Κεντρικό πρόσωπο είναι μια άπληστη γυναίκα που μπροστά σε αυτά που επιθυμεί και φιλοδοξεί να κάνει στη ζωή της, δε διστάζει να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και την αγάπη της κόρης της. Πρωταγωνιστεί η Μπέτι Ντέιβις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ