Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Θύμα" τηλεοπτικής πειρατείας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Γενική Διεύθυνση της ΕΤ-2, προκειμένου να εξεταστούν οι καταγγελίες που εκτόξευσε το ΣΕΗ, για κυκλώματα τα οποία λυμαίνονται την περιουσία της ΕΡΤ. Στην ανακοίνωση της ΕΤ-2, επισημαίνεται ότι η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια "υπήρξε θύμα της τηλεοπτικής πειρατείας που μαστίζει τη χώρα μας" και πως η διοίκηση της ΕΡΤ είναι αποφασισμένη να "υπερασπιστεί την περιουσία της εταιρίας με κάθε μέσο".

Αφορμή των καταγγελιών του ΣΕΗ, ήταν η μεταγλωττισμένη σειρά "Δον Κιχώτης", που προβάλλεται από την ΕΤ-2. Το ΣΕΗ κατήγγειλε ότι ο "Δον Κιχώτης", που ανήκει στην ΕΡΤ, πουλήθηκε σε ιδιώτη ο οποίος ξαναπούλησε τη σειρά στην ΕΡΤ. Κατήγγειλε, επίσης, ότι ο εν λόγω προμηθευτής προγραμμάτων με άτομα από το πρόγραμμα παιδικών εκπομπών και από άτομο που είναι στην αποθήκη ταινιών, προμηθεύεται ταινίες, τις οποίες ξαναπουλά στην ΕΤ-2 και σε ιδιωτικούς επαρχιακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στην ανακοίνωση - απάντηση της ΕΤ-2 αναφέρεται ότι το κανάλι συμφώνησε να μισθώσει από τον προμηθευτή Γ. Μάρο τη σειρά "Δον Κιχώτης", αφού ο προμηθευτής, με υπεύθυνη δήλωσή του, βεβαίωσε την υπηρεσία ότι είναι ο νόμιμος κάτοχος των δικαιωμάτων της ισπανικής σειράς "Δον Κιχώτης". Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι η μεταγλώττιση της σειράς ανήκει στην ΕΡΤ και είχε γίνει για λογαριασμό της εταιρίας το 1992 στο στούντιο Cartoonist. Η μίσθωση το 1996 έγινε αντί του ποσού των 180.000 δρχ. ανά επεισόδιο, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρέθεσε το ΣΕΗ.

Σχετικά με το αίτημα των ηθοποιών και του σκηνοθέτη για καταβολή των πνευματικών τους δικαιωμάτων για τη μεταγλώττιση, η ΕΤ-2 διαβίβασε προ ημερών σχετικό αίτημα στη Νομική Υπηρεσία της ΕΡΤ, η οποία απάντησε στο αίτημα θετικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ