Παρασκευή 11 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανύπαρκτη η Επιθεώρηση στη Νάουσα

Ανύπαρκτη είναι ουσιαστικά η Επιθεώρηση Εργασίας της Νάουσας λόγω της έλλειψης προσωπικού. Δύο υπάλληλοι, από τους οποίους μάλιστα ο ένας μόλις τελευταία έχει αποσπαστεί από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, αδυνατούν να εκπληρώσουν τον τεράστιο όγκο εργασίας.

Αυτά καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Νάουσας,μετά τη συζήτηση του θέματος στη Γενική Συνέλευση των μελών του, όπου διαπιστώθηκε ότι καταπατούνται κατάφωρα ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα στην εργασία, όπως ωράριο, πενθήμερο, Συλλογικές Συμβάσεις, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, επιδόματα κλπ. Τεχνικές εταιρίες δεν πληρώνουν τις υπερωρίες, βιοτεχνίες φασόν πληρώνουν 200 δρχ. την ώρα και χωρίς να ασφαλίζουν τους εργαζόμενους, εμποροϋπάλληλοι δουλεύουν όλη μέρα για ένα κομμάτι ψωμί.

"Η αποδυνάμωση των Επιθεωρήσεων Εργασίας και ουσιαστικά η διάλυσή τους πανελλαδικά και τοπικά - τονίζεται σε ψήφισμα της Συνέλευσης - είναι μία συνειδητά πολιτική επιλογή. Εξυπηρετεί τη γενικότερη κατεύθυνση της ΕΕ και των ντόπιων βιομηχάνων για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ