Παρασκευή 11 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο και μουσική

Επίσημη πρεμιέρα έχει σήμερα το θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη",με την περίφημη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι "Υπηρέτης δύο αφεντάδων".Η παράσταση ανεβαίνει σε ελεύθερη απόδοση Μάριου Πλωρίτη,σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα,μουσική Σταμάτη Κραουνάκη,στίχους Μάριου Πλωρίτη και Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και χορογραφίες Δημήτρη Παπάζογλου.Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Γεωργία Αποστόλου, Κυριάκος Βελισσάρης, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Κάτια Δανδουλάκη, Αγγελική Δημητρακοπούλου, Γιώργος Κορμανός, Κατερίνα Λοπού, Στέλιος Μάινας και Γιάννης Μιχαλόπουλος.

  • Πρεμιέρα, σήμερα, και στο "Ανοιχτό Θέατρο" με το "Κουαρτέτο" του Χάινερ Μίλερ,που ανεβαίνει σε μετάφραση Ελένης Βαροπούλου,σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη,μουσική Θόδωρου Αντωνίου.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Κώστας Γαλανάκης, Δήμητρα Χατούπη, Κώστας Φαλελάκης, Νίκος Καραγεώργος, Δέσποινα Καλογρίδου και η πιανίστα Λήδα Πομόνη.
  • Πρεμιέρα, σήμερα και στο θέατρο "Μελίνα" με το έργο του Νιλ Σάιμον "Καινούρια ζωή", σε μετάφραση Νόνικας Γαληνέα,σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου,σκηνικά Γιώργου Ασημακόπουλου,κοστούμια Μάγδας Κασάπογλου.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ελενα Ακρίτα, Γιώργος Κυρίτσης, Τζόις Ευείδη και Παύλος Χαϊκάλης.
  • Λίγο πριν την έναρξη των κανονικών χειμερινών του παραστάσεων το "Θέατρο της ημέρας" επαναλαμβάνει μόνο για τρεις εβδομάδες και τις τρεις περσινές παραγωγές, για τρεις παραστάσεις την καθεμία: "Υπνος, πρωινό και δύο γεύματα" του Χρήστου Δοξαρά (11, 12, 13 Οκτωβρίου), σε σκηνοθεσία Κ. Νταλιάνη. "Μονόλογοι και πάροδοι" του Ιάκωβου Καμπανέλλη (18, 19, 20 Οκτωβρίου), σε σκηνοθεσία Λάκη Κουρετζή. "Σε αναζήτηση του Κέντρου βάρους" του Λάκη Κουρετζή (25, 26, 27 Οκτωβρίου), σε σκηνοθεσία Λάκη Κουρετζή. Τις τρεις Παρασκευές (11, 18 και 25 Οκτωβρίου) η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
  • Τις τελευταίες παραστάσεις του Χοροθεάτρου "Ροές", με τη "Βουή του Μύθου", που παρουσιάζεται στον καινούριο χώρο της ομάδας, στο Γκάζι (Ιάκχου 16, 3479.426, 6457.791). Η παράσταση σε σκηνοθεσία - χορογραφία Σοφίας Σπυράτου, πρωτότυπη μουσική Νίκου Ξυδάκη και στίχους τραγουδιών Θοδωρή Γκόνη, βασίζεται στο λαϊκό σκυριανό παραμύθι "Ο Γιάννης της Ορφανής". Χορεύουν και τραγουδούν: Γιάννης Επισκόπου, Ελενα Κουρκούλη, Λίλα Ζαφειροπούλου, Κερασία Σαμαρά, Δάφνη Πανουριά, κ. ά.
Μουσική
  • Μια φιγούρα ξεχωριστή και ιδιόμορφη για τα μουσικά πράγματα των δεκαετιών του '80 και '90 φιλοξενείται, απόψε και αύριο (9.30μ.μ.), στο "Ρόδον".Ο λόγος για το Τζον Λιούρι,που μαζί με τους ανανεωμένους "Λουνζ Λίζαρντς",ερμηνεύει "κάλπικη τζαζ", όπως συνηθίζει να αποκαλεί τη μουσική του.
  • "Δίπλα στο Ποτάμι" (Λ. Κατσώνη 189, δίπλα στον Κηφισό) θα σας περιμένουν οι "Πυξ-Λαξ" με τραγούδια για τους "Πρίγκιπες της Δυτικής Οχθης" σε "Ζόρικους Καιρούς" με έναν "Ηλιο του Χειμώνα που μας μελαγχολεί".
  • Στο "Μπαράκι του Βασίλη" (Ζωοδόχου Πηγής 98" υπάρχει ζωντανή μουσική, χωρίς μικρόφωνα. Απόψε παίζουν οι "Συνήθεις Υποπτοι" με δικά του τραγούδια από το δίσκο "Μέρες Αδέσποτες".Αύριο εμφανίζονται οι "Ρομάνι Φλαμένκο" και την Κυριακή οι Δημήτρης Ρουμελιώτης και Λευτέρης Μητρόπουλος παίζουνΙνδική Κλασική Μουσική.
  • Στην Αποθήκη του Μύλου της Θεσσαλονίκης, απόψε και αύριο (10.30μ.μ.) εμφανίζεται η Ορχήστρα των Χρωμάτων σε ένα αφιέρωμα στους Μπιτλς.Στο συγκρότημα που τόσα χρόνια μετά τη διάλυσή του και τη δολοφονία του Τζον Λένον εξακολουθεί να συγκινεί τις νεότερες γενιές. Την Ορχήστρα θα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης,τραγουδούν οι: Κώστας Βασιλιάγκος, Βασίλης Γισδάκης, Δώρος Δημοσθένους και Στηβ Κόκκας.Την ενορχήστρωση έκανε ο Νίκος Πλούταρχος.

Μουσικοθεατρόμορφη πρεμιέρα, σήμερα, στο "Κέντρο της Πλάκας",ή αλλιώς στο "Ζουμ" της Πλάκας, όπου θα βρίσκονται οι: Ι. Μιχαηλίδης, Ρ. Μανισάνου, Σ. Παχίδης, Δ. Σταρόβας, Θ. Αθερίδης, Γ. Προεστάκης, Γ. Κορμανός, Β. Ασιμος.Μιλάμε γι' αυτούς που ακούνε στο όνομα "Αγαμοι Θύται".Φιλική συμμετοχή: Χ. Πετρίδα και Α. Σακελλαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ