Παρασκευή 11 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Μαργαρίτα" της ελπίδας

Με το έργο του Γεράσιμου Σταύρου "Καληνύχτα Μαργαρίτα" ξεκινάει, σήμερα, παραστάσεις το θέατρο "Κάππα".Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζιάκα,μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.Παίζουν: Κώστας Ρηγόπουλος, Ελένη Κούρκουλα, Ντίνα Κώνστα, Δημήτρης Λιγνάδης, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Νίκος Γαροφάλλου, Δημήτρης Μπικιρόπουλος, Θανάσης Σκαρλίγκος, Ντέπυ Πάγκα, Καλλιρρόη Μυριαγκού και Πάνος Σκουρολιάκος.

Το έργο, βασισμένο στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή "Μαργαρίτα Περδικάρη",πρωτοπαίχτηκε στο θέατρο "Βεάκη",(3/3 - 21/4/1967) από το "Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο" του Μάνου Κατράκη.

"Εργο υψηλού ήθους και ακριβών αξιών - είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης Διαγόρας Χρονόπουλος - εξελίσσεται σε μια από τις πιο επώδυνες ιστορικές στιγμές του τόπου, την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Μέσα από το εθνικοπολιτικό, όμως, πλαίσιο, ο Γεράσιμος Σταύρου περνάει, με μια σημερινή θεατρική γραφή, όλη την κοινωνική κατάρρευση της μεγαλοαστικής τάξης, το συμβιβασμό και τον εξευτελισμό των "βολεμένων", ανοίγονταςπαράθυρο ελπίδας και φέρνοντας μηνύματα δικαιοσύνης και αισιοδοξίας μέσα από τη νέα γενιά, που μπαίνει στον αγώνα, για αξιοπρέπεια και ελευθερία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ