Σάββατο 12 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Αποκλεισμός της ΕΣΑΚ από το προεδρείο

Σε συγκρότηση προεδρείου, με αποκλεισμό της ΕΣΑΚ από τη θέση ευθύνης που της έδωσαν οι εργαζόμενοι μέσα από το τελευταίο συνέδριο, προχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ και ΣΥΝ,αφού για πέντε μήνες κράταγαν ακέφαλο και αδρανές το Εργατικό Κέντρο.

Η Γραμματεία της ΕΣΑΚ Αρκαδίας σε ανακοίνωσή της σημειώνει: "Με συμφωνίες και διαπραγματεύσεις έξω από τα όργανα, η "επάρατος Δεξιά" έγινε δημοκρατική δύναμη για την ΠΑΣΚΕ και ο δικομματισμός για τον ΣΥΝ έγινε συνεταίρος στην "προώθηση" των εργατικών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα καλό από μια τέτοια σύνθεση και προοπτική του προεδρείου του ΕΚ Αρκαδίας. Ιδιαίτερα τώρα, που μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης γίνεται φανερή η ένταση της σκληρής λιτότητας, η παραπέρα υποβάθμιση και περιορισμός των κοινωνικών δικαιωμάτων και η υποτέλεια στους "εταίρους" και συμμάχους.

Η ΕΣΑΚ, όπως και στο παρελθόν, θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να συντονιστούν και να αγωνιστούν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ