Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στην ΑΓΕΤ ενάντια στο ξεπούλημα

Με 24ωρη απεργία στις 5 Νοέμβρη και συλλαλητήριο στην Αθήνα αντιδρούν οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ, στο ξεπούλημα της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρίας στους Ιταλούς από Εθνική Τράπεζα και κυβέρνηση

Με 24ωρη απεργία σε όλα τα εργοστάσια της ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ την Τρίτη 5 Νοέμβρη και συλλαλητήριο στην Αθήνα,αντιδρούν οι εργαζόμενοι του ομίλου στη μεθόδευση ξεπουλήματος της πλειοψηφίας της επιχείρησης στους Ιταλούς, από την Εθνική Τράπεζα και την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι κατάγγειλαν, χτες, σε συνέντευξη Τύπου στη ΓΣΕΕ, τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου,ο οποίος αρνείται συστηματικά να συναντήσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους άλλους φορείς για να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης. Δεν έλειψαν βεβαίως και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εμφανίστηκαν "βασιλικότεροι του βασιλέως"! Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ συνεχίζονται κανονικά οι διαπραγματεύσεις της Εθνικής Τράπεζας,ώστε να πουληθεί στην ιταλική "Κονκρέτουμ" (θυγατρική της "Καλτσεστρούτσι") το πακέτο των μετοχών που κατέχει η τράπεζα στην εταιρία ΚΑΛ - ΝΑΤ,η οποία έχει αναλάβει και το μάνατζμεντ της ΑΓΕΤ, που το ελέγχουν οι Ιταλοί. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα να διαθέτει η "Κονκρέτουμ" το 54% των μετοχών, από το 42% που έχει σήμερα!

Οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις τους απαιτούν να μην πουληθεί καμία μετοχή της ΕΘνικής Τράπεζας και να παραμείνει η επιχείρηση υπό ελληνικό έλεγχο, ενώ ζητούν και την απόδοση από τους Ιταλούς στους εργαζόμενους του 2% των μετοχών όπως προβλέπει η σύμβαση της ΚΑΛ - ΝΑΤ. Παράλληλα προειδοποιούν ότι αν δε δοθούν πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, οι κινητοποιήσεις θα επεκταθούν σε ολόκληρο τον κλάδο του τσιμέντου.

Τονίστηκε, επίσης, ο κίνδυνος να πουλήσουν οι ιταλικές τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους την "Καλτσεστρούτσι" την επιχείρηση και να περιέλθει αυτή στα χέρια του ομίλου ΙΤΑΛΤΣΙΜΕΝΤΙ,ο οποίος έχει από καιρό στο στόχαστρο την ελληνική τσιμεντοβιομηχανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ