Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίζουν από τη Δευτέρα οι σερβιτόροι

Τη Δευτέρα 4 Νοέμβρη αρχίζουν οι αρχαιρεσίες στο Σωματείο Σερβιτόρων Αθήνας και θα διαρκέσουν μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη. Οι κάλπη θα είναι ανοιχτή από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, στα γραφεία του Σωματείου, Γλάδστωνος 3, Στοά Φέξη.Η ΕΣΑΚ υποστηρίζει το συνδυασμό της ΔΑΣ.

Στο ψήφισμα της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του Σωματείου, τονίζεται η απόφαση των εργαζόμενων να αγωνιστούν για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την ανεργία και απευθύνεται κάλεσμα σε όλους τους σερβιτόρους να αγωνιστούν αποφασιστικά για: Απόκτηση υπαλληλικής ιδιότητας, επιδότηση όλων των ανέργων, εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, αύξηση των ποσοστών των βοηθών σερβιτόρων, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις κ.ά.

Στη διακήρυξη του συνδυασμού της ΔΑΣ,τονίζεται ότι οι αγώνες του κλάδου μπορούν να αντιστρέψουν τη σημερινή ζοφερή κατάσταση προς όφελος των εργαζόμενων, να επιβάλλουν το σεβασμό των κατακτημένων δικαιωμάτων και την ικανοποίηση νέων υπερώριμων αιτημάτων. "Καλούμε - καταλήγει - τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν το συνδυασμό της ΔΑΣ, το μόνο συνδυασμό που μπορεί να υπερασπιστεί την ταξικότητα του Σωματείου και τα συμφέροντα των εργαζόμενων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ