Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μόνη λύση η αντίσταση

Του Γιώργου Χατζηγεωργίου, υποψηφίου στις αρχαιρεσίες για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Οι αρχαιρεσίες, την Κυριακή 3 Νοέμβρη, για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιούνται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για το παρόν και το άμεσο μέλλον των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των επιχειρήσεων απειλείται με κλείσιμο. Η πτώση του τζίρου, εξαιτίας των πολυκαταστημάτων και της σκληρής λιτότητας, που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στα πλαίσια των εντολών των Βρυξελλών και της Συνθήκης του Μάαστριχτ, η άγρια φορολόγηση με τα "αντικειμενικά κριτήρια", το 35%, τα υπέρογκα ενοίκια και οι εξώσεις μετά την απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων είναι μερικά από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και οι κύριες αιτίες στην πορεία του αφανισμού μας.

Τώρα, με τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων το Σάββατο το απόγευμα, περιμένουμε την κατάργηση και της κυριακάτικης αργίας για να είναι ελεύθερο το πεδίο για την πλήρη κυριαρχία τους. Ετσι, λοιπόν, όσοι μας καλλιεργούν τις αυταπάτες για καλύτερες μέρες διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα. Και τα γεγονότα δεν είναι άλλα από τον όσο γίνεται πιο γρήγορα αφανισμό μας.

Η αντίσταση ενάντια σ' αυτήν την καταστροφική πολιτική είναι η μοναδική λύση. Και εδώ ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων μας πρέπει να αναδεικνύεται ως βασικός παράγοντας, για να αντιδράσουμε αγωνιστικά, συντονισμένα και ενωμένα. Εν τούτοις ο συνδικαλιστικός χώρος των εμπόρων χαρακτηρίζεται από κατάσταση χειμερίας νάρκης. Καθοδηγούμενος επί δεκαετίες με σκοπιμότητες που προσδιόριζαν οι πολιτικές συγκυρίες κατέληξε να κυριαρχείται από συναδέλφους που υποκύπτουν στο πολιτικό κατεστημένο, κρύβοντας την αλήθεια για το πού μας οδηγούν.

Υστερα από αυτά, αρνούμαι να συμμετέχω σε ψηφοδέλτιο με συναδέλφους που είναι οι ίδιοι και χτες και σήμερα. Θέτω υποψηφιότητα σαν μεμονωμένος και ζητώ από τους συναδέλφους να συμβάλουν με την ψήφο τους στην αντιστροφή αυτής της πορείας.

Για μια Ομοσπονδία, που θα αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων των μικρομεσαίων εμπόρων και όχι υπηρέτη των συμφερόντων των μεγαλεμπόρων. Είμαι βέβαιος πως οι συνάδελφοι αντιπρόσωποι θα κάνουν το καθήκον τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ