Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα;

Πάμε να δούμε μια ταινία χωρίς να μετακινηθούμε; Κι ας είναι μέτρια, τι πειράζει; Αν, φυσικά, κάποια απ' αυτές παρουσιάσει κάποιο ενδιαφέρον, τόσο το καλύτερο. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο αποψινό πρόγραμμα.

Από την ΕΤ - 3 στη 01.10 "Λόγος για να πεθάνεις" του Πίτερ Μακένζι Λίτεν.

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη στο είδος της παραγωγή. Ενα ρεαλιστικό φιλμ, που αναφέρεται στη ζωή και την πραγματικότητα του κόσμου του AIDS, δοσμένη για πρώτη φορά με τόσο χιούμορ, αισιοδοξία και κουράγιο για τη ζωή. Είναι η ιστορία ενός ζευγαριού. Με τον Τόμας Αρκλι και τον Ιαν Ουίλιαμς.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ "Σκοτεινό παρελθόν" του Τζέρεμι Κάγκαν.

Πολλά χρόνια πέρασαν από τότε που ο Φλοριάν Στρόγια έφτασε φτωχός μετανάστης στη χώρα της... ελευθερίας και της ευκαιρίας, στην Αμερική. Επιτυχημένος επιχειρηματίας πλέον θεωρείται ένας ευυπόληπτος πολίτης, παρόλο που υπάρχουν κάποιες υποψίες ότι κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου δεν ήταν παρά ένας στυγνός εγκληματίας πολέμου. Εκείνος κουβαλά τα φαντάσματα και όλο το βάρος του παρελθόντος, φαντάσματα που θα ζωντανέψουν ξαφνικά, όταν η κόρη του θα επιστρέψει στη γενέτειρα πόλη. Μια καλή, δυνατή ταινία που εκτός από την ανάμνηση της φρίκης του πολέμου, μας δείχνει ότι κανείς δεν μπορεί να απαλλαγεί από το παρελθόν του, πράγμα που σημαίνει ότι τα στερνά... δεν τιμούν πάντα τα πρώτα. Με τον εξαιρετικό Τζορτζ Σκοτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ