Τρίτη 5 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Αγαθά γενικότερης σημασίας"

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Λ. Αυδή

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και την αργία της Κυριακής, έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λ. Αυδής,τονίζοντας ότι το σταθερό ωράριο λειτουργίας και η κοινή μέρα υποχρεωτικής αργίας αποτελούν αγαθά γενικότερης σημασίας.

Οι παραπάνω υπουργοί, ερωτώνται, ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης στα ζητήματα της υποχρεωτικής αργίας της Κυριακής και του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κι αν η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να προχωρήσει στις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις σύμφωνα με τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος;

Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης σημειώνονται τα παρακάτω σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις: "Οι εξελίξεις αυτές αποδιοργανώνουν ή συρρικνώνουν τον ελεύθερο χρόνο και το χρόνο ανάπαυσης των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων καταστηματαρχών, με συνέπεια την απορύθμιση των κοινωνικών σχέσεων και της οικογενειακής και προσωπικής ζωής. Δημιουργούν επιπλέον συνθήκες άγριου και αθέμιτου ανταγωνισμού από τα μεγάλα καταστήματα σε βάρος των μικρών. Παρά δε τα προσχήματα που προβάλλονται, οι πιο πάνω εξελίξεις οδηγούν σε υποτίμηση της ανθρώπινης αξίας, στην καταστροφή των μικρομεσαίων καταστημάτων και στην εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων κατά τις γενικότερες επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ