Τρίτη 5 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Στο πλευρό το εργατών το ΚΚΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Τα Κεραμοποιία Φιλίππου επισκέφτηκε χτες το πρωί ο Γιάννης Κατσαρός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ενημερώθηκε από τα μέλη του σωματείου για τα οξυμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σ' αυτό. Οπως ήδη έχει γράψει ο "Ρ", η βιομηχανία άρχισε τις απολύσεις με βάση το 2%, με απώτερο στόχο την απαλλαγή από τους εργαζόμενους, με σύμβαση αορίστου χρόνου και την πρόσληψη στη συνέχεια εκτάκτου προσωπικού.

Επίσης, υπάρχει καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ η εργοδοσία θεωρεί "τρέλα" (!) να απαιτούν οι εργαζόμενοι τα χρήματα που τους οφείλει από τις υπερωρίες που τους αναγκάζει συχνά να κάνουν. Και σ' όλα αυτά, η Επιθεώρηση Εργασίας "λάμπει" διά της απουσίας της.

Ο Γ. Κατσαρός, μιλώντας στους εκπροσώπους των εργαζομένων, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα τους συμπαρασταθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει (με τα ΜΜΕ και στη Βουλή) για να αναδείξει το πρόβλημα. Πρόσθεσε, όμως, ότι τα σχέδια της εργοδοσίας θα ανατραπούν με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ίδιων των εργαζόμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ