Τρίτη 5 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Βουλή το θέμα της ΒΕΛΚΑ

Στις 6 πρώτες απολύσεις προχώρησε, από τις 60 που ανακοίνωσε, ο ιδιοκτήτης της Εριοϋφαντουργικής (πρώην ΒΕΛΚΑ) κ. Χατζής,η οποία λειτουργεί στην Τιθορέα Φθιώτιδας και απασχολεί 200 εργαζόμενους. Το θέμα αυτό έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Β. Μπούτας.

Οι βουλευτές τονίζουν στην ερώτησή τους ότι οι εξελίξεις αυτές συμβαίνουν μετά την εξαιρετικά προνομιακή μεταχείριση που επιφύλαξε για τον εν λόγω επιχειρηματία η κυβέρνηση, η οποία ουσιαστικά του χάρισε το εργοστάσιο της ΒΕΛΚΑ και την "Πειραϊκή - Πατραϊκή" Σάμου. "Και σαν να μην έφτανε αυτό - τονίζεται - δεν παίρνει κανένα μέτρο ελέγχου του εργοδότη, ο οποίος προαναγγέλλει ότι το εργοστάσιο της ΒΕΛΚΑ (το οποίο απασχολούσε 280 εργαζόμενους όταν το "αγόρασε") θα λειτουργήσει με 80 εργαζόμενους... ".

Οι δυο βουλευτές απευθυνόμενοι ερωτούν: Ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να προστατευτεί η απασχόληση των εργαζομένων από τη δράση των κάθε λογής επιχειρηματιών, που δρουν ασύδοτα με την ανοχή των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ