Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι μεγαλοϊδιοκτήτες

Στους... δρόμους για τα δίκαια αιτήματα των ιδιοκτητών, καλεί με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων. Αφορμή η φημολογούμενη επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Αιτία, η σταθερή επιδίωξη της Ομοσπονδίας να υπενθυμίζει την ύπαρξή της. Στόχος της, να εγκλωβίζει δεκάδες χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών.

Είναι γνωστή η τακτική της Ομοσπονδίας. Εντοπίζει ορισμένα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργούν οι κυβερνητικές πολιτικές σε βάρος χιλιάδων μικροϊδιοκτητών ακινήτων, τα εντάσσει σ' ένα ενιαίο πλαίσιο με τις αξιώσεις μιας χούφτας μεγαλοϊδιοκτητών και επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ετερόκλητο μέτωπο για τη δήθεν προστασία των ιδιοκτητών ακινήτων.

Δεν έχει σημασία πού αποβλέπουν οι της Ομοσπονδίας με τη συγκέντρωση που αποφάσισαν. Σημασία έχει ότι τα συμφέροντα των δεκάδων χιλιάδων μικροϊδιοκτητών, που με κόπους μιας ζωής απόκτησαν ένα σπίτι για να ζουν και με τις αποταμιεύσεις τους ενδεχόμενα κάποιο άλλο που μπορεί να νοικιάζουν, δεν έχουν τίποτα κοινό με τα συμφέροντα εκείνων που σήμερα εναντιώνονται στην επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Ενας φόρος, που σε περίπτωση που υλοποιηθούν τα σενάρια, τα οποία θα έπρεπε να έχουν επιβληθεί εδώ και χρόνια, θα αφορά τετραμελείς οικογένειες που κατέχουν ακίνητα αξίας πάνω από 250 - 300 εκατομμύρια δραχμές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ