Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 17 του Νοέμβρη η 7η Ειρηνοδρομία στην Κοκκινιά

Στη μνήμη των "παλικαριών του Πολυτεχνείου" είναι αφιερωμένη η 7η Ειρηνοδρομία που διοργανώνουν από κοινού την Κυριακή 17 του Νοέμβρη, ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Νίκαιας (ΟΦΟΝ) και η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς.

Η Ειρηνοδρομία θα έχει τη μορφή ανωμάλου δρόμου με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία 17ης Αυγούστου (Ο. Ξένης). Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι από τις οδούς Θειρών - Ταρσού - 28ης Οκτωβρίου - Ανωγείων - Αττάλειας - Θειρών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, τα σχολεία και οι μαζικοί φορείς μπορούν να συμμετέχουν ομαδικά, ενώ θα διαγωνιστούν σε κατηγορίες.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, καταγγέλλει τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, για την ευρύτερη προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΝΑΤΟϊκες ανάγκες. Τάσσεται ενάντια στην αποστολή νέων στρατιωτικών ελληνικών δυνάμεων στη Βοσνία, και παράλληλα τονίζει ότι "καταγγέλλουμε τη συγκρότηση των Μονάδων Ταχείας Επέμβασης και των Μονάδων Ειρηνευτικών Αποστολών, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας και την εμπλέκουν στην τυχοδιωκτική πολιτική του ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στις επεμβάσεις των Αμερικανών και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ευρώπης σε όποιο σημείο τους επιτάσσει ο ανταγωνισμός και τα συμφέροντά τους. Η συγκρότηση αυτών των δυνάμεων που γίνεται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, θα έχει σαν αποστολή να επεμβαίνει ανοιχτά ενάντια στους λαούς που διεκδικούν κυρίαρχα δικαιώματα και Εθνική Ανεξαρτησία".

Οχι στην κούρσα των εξοπλισμών

Την έντονη αντίθεσή της στο πρόγραμμα εξοπλισμών που αναμένεται να εγκριθεί και να ενταχθεί στο φετινό τακτικό προϋπολογισμό, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης Κορίνθου. Οπως τονίζει "χωρίς να παραγνωρίζουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας, πιστεύουμε ότι το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται στις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά στις ανάγκες των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων". "Ο Ελληνικός Λαός καλείται να πληρώσει με το αίμα του και τα χρήματά του τα δεσμά που οι ισχυροί της Δύσης ετοιμάζουν για τον ίδιο αλλά και για όλους τους λαούς της περιοχής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ