Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίσχεση στο "Τόμας 2"

Απλήρωτοι πάνω από δυο μήνες οι ναυτεργάτες

Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν εδώ και 8 μέρες μέλη του πληρώματος του επιβατηγού τουριστικού πλοίου "Τόμας 2",πλοιοκτησία της εταιρίας "Τόμας Σίπινγκ Κόμπανι",και διεκδικούν δεδουλευμένα δυο μηνών!

Ο Α. Τόμας,ιδιοκτήτης του πλοίου, έχει δημιουργήσει κατ' επανάληψη προβλήματα στα μέλη του πληρώματος, καθυστερώντας τους πληρωμές, ενώ αυτή είναι η τρίτη επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι ναυτεργάτες! "Μας είπε ότι 18 Οκτώβρη θα πληρωνόμασταν. Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει μόνο 100 χιλιάδες δραχμές και μας χρωστάει πολλά λεφτά. Οταν κάναμε επίσχεση μας είπε με θράσος ότι "αθετήσαμε το λόγο μας"", δήλωσε ο Γ. Ρέβης,ναύτης, ο οποίος έχει δυο παιδιά και αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, όπως και το υπόλοιπο πλήρωμα. Ο Δ. Δημουλής,ναύτης, μας είπε ότι το επόμενο βήμα των ναυτεργατών, αν δεν τους δώσει ο εφοπλιστής τα λεφτά, θα είναι η κατάσχεση του πλοίου. "Ευτυχώς - συνεχίζει - που έχω τρεις αδερφές εδώ και δανείζομαι λεφτά. Ούτε για τα τσιγάρα δεν έχουμε. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση".

Ο Π. Παππαδάκης,μέλος του πληρώματος, μας είπε αγανακτισμένος: "Δεν είναι δυνατόν να δουλεύουμε και να μην πληρωνόμαστε. Τα περιθώρια που του έχουμε αφήσει είναι πολλά. Δεν πάει άλλο". Ο Α. Σέρφος,λοστρόμος, έχει πάρει μόνο 100.000 δραχμές. "Είπε στο σωματείο να μας πείσει να μην κάνουμε επίσχεση. Και ενώ σ' εμάς έλεγε ότι περιμένει να πάρει δάνειο για να μας πληρώσει, στο σωματείο έλεγε ότι θα κάνει κρουαζιέρες και θα μαζέψει λεφτά, όταν εμείς κάναμε επίσχεση στο πλοίο. Πάμε για τον τρίτο μήνα απλήρωτοι", μας είπε ο Μ. Καρουδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ