Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΡΟΥ
Υπόσχεση τροπολογίας για το προσωπικό

Αυτή ήταν η απάντηση του Μ. Σκουλάκη σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα

Τροπολογία υποσχέθηκε ότι θα καταθέσει ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Σκουλάκης,για την πληρωμή προσωπικού του Θεραπευτηρίου Λέρου, απαντώντας χτες σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα.Το προσωπικό του Θεραπευτηρίου που έχει προσληφθεί για την πραγματοποίηση προγραμμάτων απ' τον Ιούλη του 1995, ήταν σε αβέβαιη θέση όσον αφορά την εργασιακή του σχέση και από τον Ιούλη του 1996 είναι τελείως ακάλυπτο και δεν πληρώνεται. Αποτέλεσμα, οι περισσότεροι οι Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας να έχουν αποχωρήσει και να μην μπορεί να εφαρμοστούν ούτε τα προγράμματα που βέβαια δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελούν οριστική λύση στο γενικότερο πρόβλημα.

Σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι δεν μπορεί να στηρίζεται η ψυχική υγεία σε προγράμματα όσο καλά και αν είναι, υπογραμμίζοντας ότι "η ψυχική υγιεινή χρειάζεται να ενταχθεί σε άλλη προσπάθεια εθνικού χαρακτήρα, μέσα από το ΕΣΥ, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα". Στη συνέχεια επισήμανε ότι αν το συγκεκριμένο πρόβλημα συνδυαστεί με το ότι δε λειτουργούν τα 14 Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής, οι διαστάσεις του γίνονται πιο κατανοητές.

Επίσης, σημείωσε ότι προβλήματα διαφορετικής υφής υπάρχουν σε πολλά νοσοκομεία, όπως των Ιωαννίνων, για τα οποία θα επανέλθει με άλλες Ερωτήσεις.

Αναφορά απελπισίας

Το σωματείο των εργαζομένων στα προγράμματα αποκατάστασης του ψυχιατρείου της Λέρου, με προχτεσινή αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι είναι περήφανοι για το έργο αποασυλοποίησης που η κυβέρνηση το διατυμπανίζει στην Ευρώπη, αλλά η πολιτεία δεν προνόησε να λύσει το εργασιακό τους πρόβλημα. Το υπουργείο Υγείας, τονίζει ο σύλλογος, οφείλει να δώσει λύση ή να αναλάβει τις ευθύνες του για τις συνέπειες που θα προκύψουν με την αποχώρηση του έκτακτου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ