Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Είκοσι εκατ. για "ροζ" παραβιάσεις

Με χτεσινή απόφαση του ΕΣΡ επιβλήθηκε πρόστιμο 20 εκατ. σε ΑΝΤΕΝΝΑ, MEGA, ΣΚΑΪ και "Κανάλι 5"

Είκοσι εκατομμύρια πρόστιμο, για τη μετάδοση "ροζ" διαφημίσεων, επέβαλε χτες το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που επιμένουν να παραμένουν "ροζ". Το MEGA, ο ANTENNA, ο ΣΚΑΪ και το "Κανάλι 5" εμμένουν στη μετάδοση "ροζ" διαφημίσεων, εισπράττοντας το πρόστιμο των 20.000.000 το κάθε κανάλι με χτεσινή απόφαση του ΕΣΡ. Οι εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται και να παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου, παρότι και στο παρελθόν έχουν γίνει ανάλογες "συστάσεις" από το ΕΣΡ, ενώ σχεδόν σε όλα τα κανάλια έχει επιβληθεί, πριν από μήνες, πρόστιμο εκατομμυρίων, για τον ίδιο λόγο.

Οι "συστάσεις" και οι "προειδοποιήσεις" του ΕΣΡ προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που μετέδιδαν "ροζ" μηνύματα, ξεκίνησαν πριν ακριβώς από ένα χρόνο. Οι "συστάσεις" επαναλήφτηκαν στις αρχές του Γενάρη, ενώ περασμένο Μάη το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 15 εκατομμυρίων στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ANTENNA, ΣΚΑΪ και ΣΤΑΡ. Το ΣΤΑΡ, όπως φαίνεται, αποφάσισε να συμμορφωθεί με το νόμο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια που, παρά τις αλλεπάλληλες "προειδοποιήσεις" και χρηματικές ποινές, όχι μόνο αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο, αλλά και "υποτροπιάζουν". Το ΕΣΡ για τη λήψη της απόφασής του στηρίχτηκε στο άρθρο 3, παρ. 4, του νόμου 2328, που αναφέρεται στην απαγόρευση διαφημίσεων τσιγάρων, καθώς και στην απαγόρευση "τηλεπικοινωνιών ή άλλων υπηρεσιών σεξουαλικού χαρακτήρα". Το ΕΣΡ - όπως και τις προηγούμενες φορές - θεωρεί ότι "ροζ" διαφημίσεις δεν είναι μόνο εκείνες που έχουν άμεσο σεξουαλικό περιεχόμενο, αλλά και εκείνες που έχουν "υπαινικτικό" χαρακτήρα σεξουαλικού περιεχομένου.

Μετά την αναβολή που ζήτησαν οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤΕΝΝΑ και ΣΚΑΪ, η παροχή εξηγήσεων για τις εκπομπές "Πρωινός καφές" και "Κίτρινος Τύπος" και "Ζούγκλα" θα δοθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΕΣΡ, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή. Να υπενθυμίσουμε ότι οι εκπρόσωποι του ΑΝΤΕΝΝΑ έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, που "γυρίστηκε" στο θωρηκτό Αβέρωφ, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και ο ΣΚΑΪ για τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, που αφορούσαν στο θέμα των ναρκωτικών. Στις εκπομπές αυτές ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος χρησιμοποίησε κρυφή κάμερα.

Κ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ