Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
60χρονη η Πανηπειρωτική

Με πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Ηπειρο και τις Σπέτσες γιορτάζει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας τα 60 χρόνια της κοινωνικής και πολιτιστικής παρουσίας της.

Στις γραμμές της περικλείει 430 σωματεία, αδελφότητες και ομοσπονδίες, που στοχεύουν στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την παροχή κοινωνικής βοήθειας, την επαφή με τον απόδημο ελληνισμό και την ανάπτυξη της Ηπείρου. Πάγιο αίτημα της Συνομοσπονδίας, για να στεγάσει τις δραστηριότητές της, είναι η ίδρυση της Ηπειρωτικής Στέγης,για την οποία πρόσφατα παραχωρήθηκαν 4 στρέμματα στο Μαρούσι. Από το 1977 εκδίδει την εφημερίδα "Πανηπειρωτική",που κυκλοφορεί σε 10.000 συνδρομητές και περιλαμβάνει θέματα της Ηπείρου, της πολιτιστικής της ανάπτυξης και των παραδόσεών της. Καίριο μέλημά της η δημιουργία του Ηπειρώτικου Χωριού,σε οικόπεδο 800 στρεμμάτων της Ηπείρου, που θα στεγάσει απόδημους του εξωτερικού.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 2 του Γενάρη 1997,στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα διαρκέσουν μέχρι το Δεκέμβρη του 1997.Ανάμεσά τους υπάρχουν Ηπειρώτικο Πανηγύρι, εκδηλώσεις νεολαίας, συμμετοχές σε ελληνικές και διεθνείς πολιτιστικές συναντήσεις, παρουσίαση του έργου ανθρώπων του Πνεύματος και της Τέχνης σε ειδικές βραδιές απονομής βραβείων, χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα, παραγωγή και προβολή ταινιών ντοκιμαντέρ για την Ηπειρο κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ