Σάββατο 23 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Πανελλαδικός αγωνιστικός ξεσηκωμός

Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο οι αγρότες προχωρούν ακάθεκτοι για την πραγματοποίηση των συλλαλητηρίων τους στις 28 του Νοέμβρη

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά την επίλυση των προβλημάτων τους είναι οι αγρότες της χώρας και ετοιμάζονται "πυρετωδώς" για την πραγματοποίηση των συλλαλητηρίων τους, στις 28 του Νοέμβρη.

Στη Θεσσαλία συνεχίζονται τα προειδοποιητικά επαρχιακά συλλαλητήρια ενόψει της μεγάλης πανθεσσαλικής κινητοποίησης, που θα ξεκινήσει στις 28 Νοέμβρη, με αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Λάρισας.Χτες, βαμβακοπαραγωγοί με δεκάδες τρακτέρ απέκλεισαν την παλιά Εθνική οδό Λάρισας - Βόλου, στο ύψος του Πλατύκαμπου.Μεθαύριο Δευτέρα, επίσης, αγρότες από την περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας θ' αποκλείσουν, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, την είσοδο της πόλης.

Στο μεταξύ, καθημερινά επιβεβαιώνεται, με ανακοινώσεις και σε συσκέψεις φορέων, η απόφαση για κοινή δράση - με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού και ορόσημο την 28η του Νοέμβρη - των αγροτών, των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των εμπόρων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των συνταξιούχων της Θεσσαλίας. Ενα πλατύ κίνημα αντίστασης στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης εξαπλώνεται στην περιοχή, με στόχο τη δημιουργία κοινού λαϊκού μετώπου. Ενα μέτωπο που, αν οργανωθεί σωστά,συνεχίσει την κοινή δράση και επεκταθεί σ' ολόκληρη τη χώρα, μπορεί να "φέρει τα πάνω - κάτω".

Μια σειρά από αγροτικά συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης και οι αγρότες των περιοχών αυτών συντονίζονται αγωνιστικά με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Ηδη αγροτικά συλλαλητήρια για τις 28 του Νοέμβρη έχουν ανακοινωθεί στο Κιλκίς, τη Βέροια, τη Ροδόπη και τον Εβρο.

Στο Κιλκίς προγραμματίστηκε να γίνει συγκέντρωση στις 11 το πρωί μπροστά στη Νομαρχία. Το συλλαλητήριο αυτό διοργανώνουν από κοινού η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, το Σωματείο Κτηνοτρόφων και η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς, ενώ ήδη έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών, το Εργατικό Κέντρο του νομού και ο Εμπορικός Σύλλογος. Οι Επιτροπές Αγώνα της περιοχής αλωνίζουν καθημερινά από άκρη σε άκρη το νομό και καλούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά. Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στη Βέροια, όπου και εκεί αποφασίστηκε να γίνει αγροτική συγκέντρωση την ίδια μέρα και ώρα.

Στη Ροδόπη οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Τρίτη, με συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Στον Εβρο, επίσης, στις 28 του μήνα θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα τρεις συγκεντρώσεις. Στην Ορεστειάδα στην κεντρική πλατεία, στις Φέρρες μπροστά στο Δημαρχείο και στο Σουφλί στην κεντρική πλατεία. Οπως δείχνουν τα πράγματα, πάντως, στον αγώνα θα μπουν και άλλες περιοχές.

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται και οι αγρότες στους Νομούς Αχαϊας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Ζακύνθου και Κέρκυρας,όπου για τις 28 του Νοέμβρη προγραμματίζονται αγροτικά συλλαλητήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ