Σάββατο 23 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά στους δρόμους για το ωράριο

Αντιμέτωποι με τους εμποροϋπάλληλους και τους μικρεμπόρους θα βρεθούν και σήμερα όσοι ιδιοκτήτες επιχειρήσουν να παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τους στην Κηφισιά, στο Κολωνάκι και στη Γλυφάδα. Το "ραντεβού" παραμένει το ίδιο, στις 4 το απόγευμα στη γωνία των οδών Κολοκοτρώνη και Λεβίδου, Κανάρη και Ακαδημίας και στην αρχή της οδού Μεταξά, αντίστοιχα για τις παραπάνω περιοχές, ενώ ισχύει και η στάση εργασίας στα καταστήματα που θα παρατείνουν το ωράριο.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας επισημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 28 Νοέμβρη, ενώ και το επόμενο Σάββατο θα επαναληφθούν οι συγκεντρώσεις αν δεν υπάρξουν εξελίξεις στην κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων των εργαζόμενων. Ο Σύλλογος μελετά ακόμα και το ενδεχόμενο άλλων μορφών αγώνα που θα περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις έξω από τα μεγάλα καταστήματα, τα οποία - όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του - έχουν ισοπεδώσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Συνδικαλιστές και μέλη του Συλλόγου, τις μέρες που μεσολάβησαν από το προηγούμενο Σάββατο, πραγματοποιούσαν συνεχώς εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, ενημερώνοντας τους συναδέλφους τους και τους καταναλωτές, για τη "μάχη επιβίωσης" - όπως τη χαρακτηρίζουν - που δίνουν και καλώντας τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και να διεκδικήσουν: Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, της οριοθέτησης του ανοίγματος - κλεισίματος των καταστημάτων που τη Δευτέρα, την Τετάρτη και το Σάββατο δε θα υπερβαίνει τις 3.30 μ.μ., της κατάργησης της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ