Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διεθνής διαγωνισμός "Δ. Μητρόπουλος"

Διευθυντές ορχήστρας αφορά ο φετινός "Διεθνής Διαγωνισμός Δημήτρης Μητρόπουλος",ο οποίος πραγματοποιείται μέχρι τις 28/11. Την οργάνωση του διαγωνισμού ανέλαβε η Ορχήστρα των Χρωμάτων και η αρχική φάση, με την οποία επιλέχτηκαν 32 υποψήφιοι από τις 300 περίπου αιτήσεις, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Οπως αναφέρθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, μέχρι τις 27/11, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τέσσερις υποψηφίους. Η προκριματική αυτή φάση εξετάσεων θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,ενώ η τελική επιλογή, που θα αναδείξει τρεις νικητές, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, με συναυλία ανοιχτή για το κοινό.

Στον μεγάλο μουσικό και τον άνθρωπο Δ. Μητρόπουλο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού και μαθητής του, Κ. Σιμόνε."Το μεγαλείο του Δ. Μητρόπουλου ήταν η κυριαρχία του στα μέλη της ορχήστρας, η ικανότητά του να βλέπει στις σελίδες της παρτιτούρας αυτό που οι άλλοι δεν ήξεραν να διακρίνουν και να αποκαλύπτει τον πλούτο των ήχων. Ηταν μία προσωπικότητα εκτός των ορίων της χώρας του, ένας γνήσιος και απλός άνθρωπος".

Ο πρώτος νικητής του διαγωνισμού, εκτός του χρηματικού βραβείου (8.000.000 δραχμές), θα προσκληθεί από την "Ορχήστρα των Χρωμάτων" και από την "Καμεράτα" να διευθύνει δύο συναυλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ