Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ανθη" στην περιφέρεια

Τον "Οθέλλο" του Σαίξπηρ παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας,στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων",με τον Χρήστο Καλαβρούζο στον επώνυμο ρόλο. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Κ. Καρθαίου,σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου,σκηνικά - κοστούμια Λίλας Καρακώστα και μουσική Πλάτωνα Ανδριτσάκη.Παίζουν επίσης: Περικλής Βασιλόπουλος, Διονύσης Βούλτσος, Νίκος Γκέκας, Οδέττη Ιωάννου, Κατερίνα Μανωλέα, Φούλης Μπουντούρογλου, Αντωνία Σταθακοπούλου, Γιάννης Στόλλας και Κοσμάς Φοντούκης.

Ενώ, στην Παιδική Σκηνή,το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει τον "Μορμόλη" του Ράινερ Χάχβελντ,σε μετάφραση Παναγιώτη Σκούφη,σκηνοθεσία Φούλη Μπουντούρογλου,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Βαφιά,μουσική Ηρακλή Πασχαλίδη και χορογραφίες Μαρίας Γκούτη.Παίζουν: Θανάσης Βλαβιανός, Γιώργος Βουζουλίδης, Νίκος Γκέκας, Πάνος Σταθακόπουλος, Ανθή Τσαγκαλίδου και Τάνια Χαντζαρά.

  • Με το έργο του Ρομπέρτο Ατάιντε "Δεσποινίς Μαργαρίτα" και την Θέμιδα Μπαζάκα ξεκίνησε τις παραστάσεις της η Νέα Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου.Η μετάφραση είναι του Κώστα Ταχτσή,η σκηνοθεσία του Γιάννη Ιορδανίδη,τα σκηνικά - κοστούμια του Μιχάλη Σδούγκου και η μουσική του Φίλιππου Τσαλαχούρη.Συμμετέχει ο Οθωνας Μεταξάς.
  • Αφιερωμένη στο νεοελληνικό έργο είναι η φετινή θεατρική περίοδος για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.Στην παιδική σκηνή άρχισαν οι παραστάσεις του έργου "Ο κύκλος με την κιμωλία",που είναι διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου από το ομώνυμο έργο του Μπρεχτ και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γιαννακόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Τάκη Στεφάνου και μουσική Σαράντη Δράμαλη.Παίζουν: Βαγγελιώ Γιαννάκη, Γιώργος Γκίκας, Βασίλης Γουργούλης κ.ά.

Στην Κεντρική Σκηνή, στις 5 του Δεκέμβρη, ανεβαίνει η "Στέλλα Βιολάντη" του Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη, σκηνικά - κοστούμια Νίκου Στεφάνου και μουσική Μανώλη Καλομοίρη. Παίζουν: Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Νίκος Κλησιάρης, Νίκη Παλληκαράκη κ.ά. Ενώ για το Φλεβάρη έχει προγραμματιστεί το έργο των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου "Δεσποινίς ετών 39" σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ