Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Αποχώρησε ο Τροχανάς

Η διαφορά με τους παίχτες και προβλήματα υγείας οδήγησαν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ σε αποχώρηση από το ΔΣ. Παραμένει ιδιοκτήτης στην πλειοψηφία των μετοχών

Τροχανάς τέλος από το προσκήνιο της ΑΕΚ (τουλάχιστον προς το παρόν). Χτες γνωστοποίησε μια ακόμα αποχώρησή του από το ΔΣ της ΠΑΕ, που όμως δε θα ανακληθεί στο άμεσο μέλλον. Σ όλα τα υπόλοιπα ήρθε να προστεθεί πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν του επιτρέπει να συνεχίσει.

Με ανακοίνωση, η οποία αφήνει αρκετές αιχμές για πολλούς, δημοσιοποίησε την απόφασή του, επισημαίνοντας πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν αλλάζει. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει ο Στράτος Γιδόπουλος, ενώ θα γίνει και ανασύνθεση στο ΔΣ της εταιρίας. Κατά τον Μιχάλη Τροχανά δύο είναι οι αιτίες που επέβαλαν την αποχώρηση: Η υγεία και τα παράπονά του από την αχαριστία ανθρώπων "που αγάπησα, στήριξα, τίμησα".

Η δεύτερη αφορά κυρίως τους παίχτες και τις διαφορές στα πριμ. Η εκτίμηση αυτή τεκμηριώνεται και από την προτροπή του στους οργανωμένους φιλάθλους να θυμίζουν στους "κιτρινόμαυρους" "που τους κακόμαθα ότι εκτός απ' τα πριμ υπάρχουν οι υποχρεώσεις τους προς την ομάδα και το χρέος τους προς την ιερή φανέλα που έχουν την τιμή να φορούν".

Ο Σ. Γιδόπουλος που αναβαθμίζεται, όπως είχε προαναγγελθεί όταν επανήρθε, εν μέρει δικαιολογεί τον Μ. Τροχανά. Μεταξύ άλλων ανέφερε: "Πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους έδωσε πολλά και δεν πήρε τίποτα. Είναι αδικημένος από το χώρο της ΑΕΚ. Το λάθος του είναι πως προσπάθησε να τη διοικήσει όπως μια οποιαδήποτε ανώνυμη επιχείρηση".

Για την πιθανότητα επιστροφής Τροχανά απάντησε "παρότι είμαι φιλόδοξος, θα ήθελα ν' αποκατασταθεί μια αδικία, άσχετα αν μου στοιχίσει την προεδρία". Οσο για την ομάδα, "οι παίχτες να είναι σε εγρήγορση, με καλή ψυχολογία και κάθε εξωγενής παράγοντας που είναι εναντίον των συμφερόντων της ΑΕΚ να χτυπιέται πριν καν εκδηλωθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ