Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Εντυπωσίασε η Χίος

Πήρε ισοπαλία 10 - 10 από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Α1 κατηγορίας ανδρών. Σπουδαία νίκη για την Πάτρα

"Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" λένε πολλοί και αν λάβουμε υπόψη μας τα όσα συνέβησαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος πόλο στην Α1 ανδρών, τότε σίγουρα το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να είναι η νέα αρχή στο χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Ετσι λοιπόν από όλα είχε η πρώτη αγωνιστική. Εκπλήξεις, απρόοπτα, πλούσιο θέαμα και τους ξένους παίκτες που αγωνίζονταν για πρώτη φορά να επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για τον άνεμο των αλλαγών που πνέει από φέτος στα νερά του ελληνικού πόλο.

Στους κερδισμένους της πρώτης αγωνιστικής συγκαταλέγονται η Πάτρα και η Χίος. Η νίκη των Πατρινών στο ντέρμπι με τον Εθνικό και η πολύτιμη ισοπαλία που πήραν οι Χιώτες στον Πειραιά από τον Ολυμπιακό δείχνουν ότι οι προβλέψεις στο φετινό πρωτάθλημα μάλλον θα είναι παρακινδυνευμένες. Παρότιαγωνίζονταν στην ουδέτερη Κέρκυρα λόγω τιμωρίας, αυτό δεν εμπόδισε τους Πατρινούς να στεφθούν νικητές στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς αφού επικράτησαν του Εθνικού με 11 - 7.

Ούτε όμως ο έτερος εκπρόσωπος του Πειραιά μπόρεσε να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα αφού ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 10 - 10 από την αξιόμαχη Χίο. Οι "ερυθρόλευκοι", επηρεασμένοι από τις απουσίες (Χατζής, Βλάχος) αλλά και τα προβλήματα που τους απασχολούσαν τις τελευταίες μέρες (οικονομικό), και πάλι καλά πρέπει να αισθάνονται με την ισοπαλία. Η Χίος με κινητήριο μοχλό τον περίφημο Ρώσο Ντιμίτρι Απανασένκο που σημείωσε 3 γκολ έδειξε ότι φέτος δεν πρόκειται να είναι ευκαταφρόνητος

αντίπαλος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Βουλιαγμένη - Χανιά 11 - 10, Γλυφάδα - Κέρκυρα 11 - 5, Πανιώνιος - Ηρακλής 5 - 8, Ποσειδώνας - Χαλκίδα 5 - 14.

Μπορεί όμως ο Ολυμπιακός να μη χαμογέλασε στο πρωτάθλημα, τού χαμογέλασε όμως η Ευρώπη. Ετσι στην κλήρωση για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Καπ ο Ολυμπιακός απέφυγε τα μεγαθήρια (Βαζούτας, Μλάντοστ) και καλείται να αντιμετωπίσει την ιταλική Ποσίλιπο, τη γερμανική Σπαντάου και την Μπέτσεϊ από τη Γιουγκοσλαβία. Αντίπαλοι που μπορεί να είναι αξιόλογοι, όμως δε θεωρούνται αχτύπητοι από τους "ερυθρόλευκους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ