Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
"Κόκκινη" Κυριακή

Ο Ολυμπιακός "σάρωσε" 4 - 0 τον Αρη και πήρε διαφορά τριών πόντων από την ΑΕΚ (2 - 0 τον Εδεσσαϊκό) και τον ΠΑΟ (0 - 0 σκόνταψε στη Βέροια)

Πάτησε ...γκάζι ο Ολυμπιακός στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος (σάρωσε 4 - 0 τον Αρη στο Φάληρο). Ετσι, πήρε διαφορά τριών πόντων από τους διώκτες του Παναθηναϊκό (σκόνταψε στη Βέροια 0 - 0) και ΑΕΚ που κέρδισε χωρίς να ικανοποιήσει 2 - 0 τον Εδεσσαϊκό. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Σε μεγάλα κέφια, οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν άνετα 4 - 0 τον Αρη και έτσι εδραιώθηκαν στην κορυφή. Δυο γκολ πέτυχε ο Ιβιτς που έχασε και πέναλτι, ενώ Τζόρτζεβιτς και Αλεξανδρής συμπλήρωσαν το καρέ των τερμάτων. Για μια ακόμη φορά, η παρουσία του κόσμου ήταν εκπληκτική (20.000 εισιτήρια! ).

Η ΑΕΚ στο "Νίκος Γκούμας" δεν άρεσε, πάντως πήρε τη νίκη 2 - 0 και έπιασε τον ΠΑΟ στη δεύτερη θέση. Ο Πέτρος Ραβούσης παραδέχτηκε στο τέλος του ματς: "Πάλι καλά που κερδίσαμε. Είχαμε και τύχη". Από την άλλη μεριά, ο Αγγελος Αναστασιάδης τα είχε με τη διαιτησία και εν μέρει είχε δίκιο.

Ο Παναθηναϊκός για μια ακόμη φορά δεν έπεισε στην επαρχία. Στη Βέροια απώλεσε δυο βαθμούς και ασφαλώς ο Βελιμίρ Ζάετς θα πρέπει να προβληματιστεί για την πτώση της ομάδας μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Τα μοιράστηκαν όλα Καλαμάτα και ΟΦΗ στο γήπεδο του Μεσσηνιακού (1 - 1). Οι Κρητικοί πήραν το προβάδισμα με τον Κώστα Φραντζέσκο, όμως ο Μπαχράμης είπε την τελευταία κουβέντα για τη μαύρη θύελλα.

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, που "καθάρισε" μέσα σε τρία λεπτά τον Ιωνικό με γκολ των Τουρσουνίδη, Βρύζα. Τα ίδια ισχύουν και για τον Πανηλειακό, που νίκησε 3 - 1 τον Ηρακλή, έχοντας για ηγέτη και σκόρερ τον Ζήση Τσέκο.

Σαν σίφουνας πέρασε από το Βύρωνα η Καβάλα, αφού φιλοδώρησε με 4 - 1 τον Αθηναϊκό. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Οσον αφορά τους "λόρδους", το ζητούμενο για τον Γιάννη Παθιακάκη είναι να σταθεροποιήσει το ...ασανσέρ.

Ανεβαίνει ο Απόλλωνας. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κέρδισε 2 - 0 την ουραγό Καστοριά και έχει δικαίωμα να ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Οι "γουναράδες", αν δεν αφυπνιστούν έγκαιρα, δύσκολα θα αποφύγουν το μοιραίο.

Τέλος, χθες η Παναχαϊκή, αν και προηγήθηκε με τον Κλάιχ στο 60, δε χάρηκε και πολύ, αφού τρία λεπτά αργότερα ο Πάνου με μια βολίδα διαμόρφωσε το τελικό 1 - 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ