Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Προς 24ωρη απεργία οι δημόσιοι υπάλληλοι

ΜΑΔΡΙΤΗ. -

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις εργατικές απεργίες και κινητοποιήσεις, ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ "πρόσφερε" στους δημόσιους υπάλληλους τριετές πακέτο παγώματος και περαιτέρω συρρίκνωσης του πραγματικού εισοδήματος. Δηλαδή, μηδενικές αυξήσεις το 1997 και αυξήσεις ισοδύναμες με το δείκτη τιμής κατανάλωσης το 1998-99!

Ωστόσο, και αυτή η σκληρή πολιτική λιτότητας δε θα περάσει χωρίς απεργίες! Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου τομέα ανήγγειλαν την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής εθνικής απεργίας στις 11 Δεκέμβρη, διακηρύσσοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι, να δεχτούν περαιτέρω επέλαση στα πραγματικά τους εισοδήματα.

"Για να μην απεργήσουμε, η κυβέρνηση πρέπει να ακυρώσει τα σχέδια για πάγωμα του μισθού και να προχωρήσει σε μισθολογικές αυξήσεις τουλάχιστον μια μονάδα πάνω από τον τρέχοντα πληθωρισμό", δήλωσε χτες ο Χεσούς Βιθέντε, εκπρόσωπος της Επιτροπής Εργαζομένων στον Τομέα Δημοσίων Εργων, δίνοντας το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσουν οι συνδικαλιστές στην προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη συνάντησή τους με εκπροσώπους της κυβέρνησης Αθνάρ.

Η Επιτροπή Εργαζομένων στον Τομέα Δημοσίων Εργων εκπροσωπεί πάνω από 2.000.000 δημόσιους υπάλληλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ