• Παρών ο Κ. Μητσοτάκης
  • - Υπό το βλέμμα του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη,ο οποίος παραβρέθηκε στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, μίλησαν χτες οι δύο βασικοί εκπρόσωποι της εσωτερικής... - 1996-12-20 00:00:00.0"/>
  • Παρών ο Κ. Μητσοτάκης
  • - Υπό το βλέμμα του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη,ο οποίος παραβρέθηκε στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, μίλησαν χτες οι δύο βασικοί εκπρόσωποι της εσωτερικής... - 1996-12-20 00:00:00.0" /> "Ακραία στάση" οι αγροτικές κινητοποιήσεις | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 6
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΣΟΥΦΛΙΑΣ - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
    "Ακραία στάση" οι αγροτικές κινητοποιήσεις
    • Κεντρικές παρεμβάσεις από το "εσωκομματικό μέτωπο" της ΝΔ
    • Παρών ο Κ. Μητσοτάκης

    Υπό το βλέμμα του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη,ο οποίος παραβρέθηκε στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, μίλησαν χτες οι δύο βασικοί εκπρόσωποι της "εσωτερικής αντιπολίτευσης" στη ΝΔ. Εδωσαν μάλιστα με εύγλωττο τρόπο το δικό τους πολιτικό στίγμα, ιδίως ο Γ. Σουφλιάς, που κράτησε αυστηρά επικριτική στάση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Ο ίδιος ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έκανε δύο μικρές παρεμβάσεις - σχόλια για το "πακέτο Ντελόρ", που χειροκροτήθηκαν από τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι κάθονταν στη δική του πλευρά των εδράνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο Γ. Σουφλιάς

    Υπόσχεση στήριξης των στόχων - κινήτρων της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης έδωσε με την ομιλία του, χτες, ο Γ. Σουφλιάς, σημειώνοντας ότι "είναι μονόδρομος η πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενωση", κατά τη διάρκεια της οποίας η απελευθέρωση των αγορών θα ασκήσει "κερδοσκοπικές πιέσεις στη δραχμή" γι' αυτό και χρειάζεται "θυσίες από όλους". Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι "δείχνει την πρόθεση να πετύχει το στόχο της ΟΝΕ με όπλα το Α Παγκοσμίου Πολέμου", "δεν τολμά" και "φορολογεί υπέρμετρα όσους ήδη πληρώνουν". Υποστήριξε δε ότι στο χώρο της βιομηχανίας "θα γονατίσει η παραγωγή", ενώ τόνισε ότι "οι αποκρατικοποιήσεις γίνονται χωρίς πρόγραμμα".Οσον αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο Γ. Σουφλιάς εξέφρασε την αντίθεσή του δηλώνοντας πως "δε δεχόμουν και δε δέχομαι και τώρα τις ακραίες στάσεις", καλώντας τον πρωθυπουργό όχι να λύσει το πρόβλημα αλλά "να μιλήσει τίμια στους αγρότες, να τους πει τι μπορεί να δώσει και τι όχι". Καταλήγοντας κάλεσε την κυβέρνηση να "εγκαταλείψει το λαϊκισμό και τα μισόλογα" και να προχωρήσει σε μία πολιτική "απελευθέρωσης όλων των αγορών και γενναίων αποκρατικοποιήσεων". Κλείνοντας δήλωσε: "Ελπίζω ότι μέχρι να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές θα σωθεί ό,τι είναι δυνατόν, για να παραμείνει η οικονομία στην τροχιά της Ενωμένης Ευρώπης".

    Σύγκλιση ή απόκλιση

    "Το δίλημμα του σήμερα είναι: Σύγκλιση ή απόκλιση", επισήμανε ξεκινώντας τη δική της παρέμβαση η βουλευτίνα της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη,υποστηρίζοντας πως "όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ συμφωνούν στην πορεία προς τη σύγκλιση", μόνο που στον κόσμο υπάρχει η αίσθηση ότι η πορεία αυτή "δεν εξυπηρετεί το προσωπικό του συμφέρον". Για το τελευταίο είπε: "Εχουν ευθύνη όλες οι πολιτικές δυνάμεις και η προεκλογική περίοδος δε συνέβαλε". Οσον αφορά τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, η Ντ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι "οι κοινωνικές τάξεις μάχονται η μία την άλλη", τονίζοντας ότι για την εθνική οικονομία "η αλήθεια είναι επώδυνη αλλά και πρέπει να την πούμε ευθέως".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ