Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Μεγάλη... τιμή έκανε χτες στους Ελληνες εργαζόμενους και τους αγρότες, ο πρωθυπουργός, που μίλησε "εκτός προγράμματος" στη Βουλή. Δεν τους έκανε όμως την... τιμή να ασχοληθεί με τα προβλήματά τους. Προτίμησε να μιλήσει για το "ύφος" του Μ. Εβερτ και τις εκλογές στις 22 Σεπτέμβρη. Ετσι για να θυμηθούμε λίγο την προεκλογική περίοδο, μα κυρίως για να... ξεχάσουμε τη μετεκλογική λιτότητα!

***

Αλλο που δεν ήθελε ο Μίλτος, και γίναμε μάρτυρες των γνωστών "διαξιφισμών" ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

***

"Δεν μπορώ να εισηγηθώ στην κυβέρνηση καλύτερη πρόταση" είπε χτες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Βρεττός, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό. Θα μπορούσαμε κι εμείς να πούμε ότι αυτή είναι - πανθομολογούμενα - η μεγαλύτερη ανοησία που ακούστηκε χτες, αλλά μίλησε κι ο Τζουμάκας, που σε κάτι τέτοια... δεν έχει αντίπαλο!

***

Αλλωστε το απέδειξε χτες, ο υπουργός Γεωργίας. "Δε θα χαϊδεύουμε κανέναν" είπε, αναφερόμενος στους αγρότες. Δηλαδή όλα όσα τους σέρνει όλο αυτόν τον καιρό είναι ...χάδια;

***

Οσον αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, και τι είδους... χολή δεν έβγαλε. Ανεύθυνες, καταστροφικές και άλλα. Κατανοητός ο πανικός του. Διότι εδώ που τα λέμε μετά τη χτεσινή πορεία των αγροτών έξω από τη Βουλή, λογικό είναι να έχει πλήρως κατανοήσει την πολύ δυσάρεστη (γι' αυτόν) θέση στην οποία βρίσκεται.

***

Πάντως, τις δηλώσεις του είδους "το αγροτικό πρόβλημα είναι: Κοινοτικό, συνολικό, θεσμικό, κοινωνικό, μεταρρυθμιστικό" ή οτιδήποτε άλλο σε "-ικό" ας τα αφήσει. Μάλλον... Σημιτικό είναι!

***

Μετά παρενέβη κι ο Κωνσταντόπουλος, για να πει ότι για όλα φταίει το ότι η κυβέρνηση δεν είχε "πλαίσιο παρέμβασης ΣΤΗΝ Ευρωπαϊκή ένωση"! Το ότι τα αγροτικά προβλήματα γεννήθηκαν επειδή η κυβέρνηση είχε "πλαίσιο παρέμβασης ΑΠΟ την Ευρωπαϊκή Ενωση" - ως συνήθως - το... ξέχασε.

***

Εικόνα... οικογενειακής ευτυχίας παρουσίαζαν χτες, τα κοινοβουλευτικά έδρανα της Νέας Δημοκρατίας. Ο μεν Μητσοτάκης καθότανε στο τελευταίο δεξιά κάθισμα, κι ο Εβερτ - για όσο έμεινε - στο πρώτο αριστερά. Αν μπορούσαν θα κάθονταν ακόμα πιο μακριά...

***

Συζήτηση "παράλληλων μονολόγων" χαρακτήρισε τη χτεσινή η Ντόρα Μπακογιάννη και πρότεινε την αλλαγή του τρόπου συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή. Οσο και να αλλάξει όμως ο κανονισμός, για τους εργαζόμενους μάλλον θα συνεχίσει να είναι ένας "μονόλογος λιτότητας". Εκτός αν αλλάξουν οι πολιτικές.

***

Μία από τις γνωστές "ατάκες" του, εκτόξευσε χτες ο αντιπρόεδρος της Βουλής Π. Κρητικός, προκειμένου να πείσει τον Γιώργο Σουφλιά να ολοκληρώσει την ομιλία του. Οπως είπε: "Επειδή είστε οπτικός και όχι ακουστικός - ως γνωστόν - τύπος, κοιτάξτε το χρονόμετρο...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ