Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορταστική Λυρική Σκηνή

Χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα ετοιμάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή,με παραστάσεις και εκδηλώσεις για μεγάλους και παιδιά. Την Κυριακή (22/12, 12μ) και τη Δευτέρα (23/12) οι εκδηλώσεις τιτλοφορούνται "Χριστούγεννα σ' άλλους τόπους, σ' άλλους χρόνους".Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια παρουσιάζουν το σύνολο χάλκινων πνευστών "His Majesty's Sagbutts and Cornetts",το σύνολο "Σινφόνια" και η παιδική χορωδία του Βουκουρεστίου "Αλεγκρέτο".Ο Ευγένιος Τριβιζάς αποκαλύπτει τα "Μυστικά του Νησιού των Πυροτεχνημάτων". Το ίδιο βράδυ θα παρουσιαστεί ο "Δον Κιχώτης" με τους Δημήτρη Πιατά, Λυδία Λένωση, Γιώργο Κοτανίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου και χορογραφίες Λεωνίδα Ντε Πιαν.

Στις 5, 12/1 (12μ) και 14, 15, 16/1 (11 πμ) παρουσιάζονται τα "Μουσικά Παραμύθια του Δάσους" με τους Σταύρο Κόλλια (πιάνο), Βασίλη Παπαβασιλείου (κοντραμπάσο) και Δημήτρη Σέμση (βιολί). Αφηγούνται οι: Λουίζα Μητσάκου, Μελίνα Μποτέλλη και Μηνάς Χατζησάββας. Παντομίμα ο Φάνης Καφούσιας.

Στις 31/12 (7μμ) η Λυρική δίνει την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της, με τον "Ευτυχισμένο Γάμο" του Αλκη Μπαλτά και αφηγήτρια την Θέμις Μπαζάκα και το έργο του Ν. Αστρινίδη "Στο Χριστό στο Κάστρο",με αφηγητή τον Νικήτα Τσακίρογλου. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Αλκης Μπαλτάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ