Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποθρασύνθηκαν!

Απειλές κατά της ζωής του κομμουνιστή προέδρου του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Πειραιά, Ι. Πουντίδη, από τους "γνωστούς - άγνωστους" παρακρατικούς μηχανισμούς! Καταγγελία της ΚΟΠ του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου

Απειλές κατά της ζωής του μέλους της και προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, Ιορδάνη Πουντίδη, από τους γνωστούς - άγνωστους παρακρατικούς μηχανισμούς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, του ΚΚΕ.Αποκορύφωμα αυτών των απειλών - όπως καταγγέλλει με χτεσινή της ανακοίνωση - ήταν να σπάσουν προχτές το βράδυ (18/12) το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του και να αφήσουν σφαίρα στο κάθισμα, μέσα σε φάκελο!

Η ΚΟΠ τονίζει ότι: "Με αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες τα φασιστοειδή επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους σε μια περίοδο που εντείνουν την πάλη τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους, ανεβάζουν την αλληλεγγύη τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ερχονται να συμπληρώσουν την πολιτική της τρομοκρατίας που ασκεί η κυβέρνηση, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι σε βάρος των αγωνιζόμενων λαϊκών στρωμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι ενέργειες έχουν στόχο τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου. Του Συνδικάτου, που πρωτοστατεί στον αγώνα των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιά - Περάματος, που εκφράζει μαχητικά την αλληλεγγύη του στον αγώνα των άλλων εργαζομένων. Δεν είναι τυχαίο ότι εκδηλώνονται σε στιγμή που οι αγώνες των ναυτεργατών και άλλων εργαζομένων δεν κάμπτονται από την κυβερνητική αδιαλλαξία και τρομοκρατία.

Ας μην έχουν όμως καμιά αυταπάτη. Οι κομμουνιστές δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες. Ακούραστα δίνουν όλες τους τις δυνάμεις και πρωτοστατούν στην αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Η Επιτροπή Πόλης καλεί τους εργαζόμενους του Πειραιά να δυναμώσουν τους αγώνες τους, την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες που με την πολιτική της συκοφάντησης, της ποινικοποίησης των αγώνων, της τρομοκρατίας και με κάθε είδους εκβιασμούς ενάντια στους απεργούς, ενθαρρύνει τέτοιες ενέργειες".

Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά

Η διοίκηση του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Πειραιά καταγγέλλει και καταδικάζει τις προκλήσεις των παρακρατικών μηχανισμών και τις απειλές κατά του προέδρου του και τονίζει: "Επιχειρούν έτσι να περιορίσουν τη δράση του συνδικάτου μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά - Περάματος. Ας μην έχουν, όμως, καμιά αυταπάτη. Στον κλάδο μας μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα θα μπορέσουν να φέρουν. Η δράση του Συνδικάτου θα δυναμώσει περισσότερο και θα γίνει πιο αποτελεσματική για την ανατροπή της πολιτικής συρρίκνωσης της Ζώνης, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων σε κάθε καράβι, σε κάθε συνεργείο.

Η κυβέρνηση που αρνείται να δώσει λύσεις στα προβλήματα και χρησιμοποιεί τη λογική της "νταλίκας", καλείται να συνειδητοποιήσει τον ολισθηρό κατήφορο που έχει πάρει. Οι μεταλλεργάτες πιο αποφασιστικά, με μπροστάρη τη διοίκησή τους, θα δυναμώσουν τους καθημερινούς αγώνες για τα δικαιώματά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ