Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Μείωση του εφάπαξ με "πράσινη" σφραγίδα!

Καταγγέλλει η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα

Κάλυψη στην απόφαση της κυβέρνησης και της διορισμένης διοίκησης του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων να αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ και ουσιαστικά να το μειώσει, έδωσε προχτές η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ.Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης αποφασίστηκε, με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ, να αποδεχτούν την πρόταση της διοίκησης του Ταμείου, να υπολογίζεται το εφάπαξ όχι με βάση το μισθό εξόδου του δημόσιου υπαλλήλου, όπως σήμερα, αλλά με βάση τις αποδοχές της τελευταίας πενταετίας!

Το πρόσχημα της κυβέρνησης, που αναπαρήγαγαν οι σύμβουλοι της ΠΑΣΚΕ, είναι ότι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του Ταμείου. Η Αυτόνομη Παρέμβαση αποδέχτηκε την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού, με μόνη προϋπόθεση να υπάρξει πρώτα αναλογιστική μελέτη!

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα κατάγγειλε την πρόταση της διορισμένης διοίκησης του Ταμείου, καθώς θα έχει σαν άμεση επίπτωση μείωση του εφάπαξ κατά ένα εκατομμύριο.Επισήμανε τον κίνδυνο η αλλαγή αυτή να αποτελέσει τον πιλότο για ανάλογη ρύθμιση και της κυρίας σύνταξης, με το νέο αντισυνταξιουχικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μετατροπή της σύνταξης σε βοήθημα επαιτείας, μεγαλώνοντας σταδιακά τη βάση υπολογισμού της, μέχρι να φτάσει να υπολογίζεται ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας.

Οσον αφορά τη βιωσιμότητα του Ταμείου, επισήμανε πως παρά την κακοδιαχείριση από τη διορισμένη διοίκηση, τα αποθεματικά του ανέρχονται στα 100 δισ. δρχ., ενώ μένει αναξιοποίητη η εκατοντάδων δισ. δρχ. ακίνητη περιουσία του. Επιπλέον τα χρήματα του Ταμείου προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές των εργαζομένων στο δημόσιο.

Κατέθεσε επίσης πρόταση, σύμφωνα με την οποία να συνεχίσει το εφάπαξ να υπολογίζεται όπως σήμερα και επιπλέον να τεθούν δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή σκόπιμης τεχνητής αλλαγής των αποδοχών του μήνα συνταξιοδότησης. Επίσης η διοίκηση του Ταμείου να αποτελείται εξ ολοκλήρου από εκπροσώπους των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ