Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αμερικανικές αντιρρήσεις για την επίσκεψη Ραφσαντζανί

ΑΓΚΥΡΑ. -

Διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε χτες Αμερικανός διπλωμάτης, προκειμένου να εκφράσει τις επιφυλάξεις της Ουάσιγκτον, όσον αφορά την προσέγγιση της συμμάχου της Αγκυρας με την "εχθρική" Τεχεράνη, "υποστηρίζουσα τη διεθνή τρομοκρατία", όπως θεωρεί η αμερικανική διπλωματία.

Αμερικανική διπλωματική πηγή στην Αγκυρα χαρακτήρισε τις επιφυλάξεις της Ουάσιγκτον "πολύ σοβαρές", σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ρόιτερ". Πάντως, στη συνεχιζόμενη τετραήμερη επίσκεψη του Ιρανού Προέδρου, Αλί Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, ο οποίος μάλιστα χτες μετέβη, συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογό του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Πάντως η Αγκυρα και η Τεχεράνη συνεχίζουν, κατά τις πληροφορίες από την Τουρκική πρωτεύουσα, να καταβάλλουν προσπάθειες "για την ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών τους σχέσεων", όπως δήλωσε ο Ντεμιρέλ. Και μάλιστα, μέχρι στιγμής καταγράφεται απόλυτη "σύγκλιση απόψεων", όπως συμπλήρωσε ο Ραφσαντζανί.

Επιθέσεις σε ιρακινό έδαφος

Σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον δύο βάσεων των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ προέβησαν τουρκικές δυνάμεις, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου στο πρακτορείο "Ασοσιέιτεντ Πρες".

Στην επίθεση, εννιά χιλιόμετρα εντός του ιρακινού εδάφους, μετείχαν ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ