Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Λογοκρισία από τους ακροδεξιούς δημάρχους

ΜΑΡΙΝΙΑΝ.-

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Γαλλία η απόφαση του ακροδεξιού δημάρχου της πόλης Μαρινιάν να αποκλείσει από τη δημοτική βιβλιοθήκη κάθε αριστερή εφημερίδα, ξεκινώντας από τη "Λιμπερασιόν" και την "Ουμανιτέ". Στη θέση του αριστερού Τύπου, ο δήμαρχος του Μαρινιάν υποχρέωσε τη δημοτική βιβλιοθήκη να γίνει τακτικός συνδρομητής σε, τουλάχιστον, 3 έντυπα που ελέγχονται από το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λεπέν.

Το περιστατικό, δυστυχώς, δεν είναι μοναδικό, καθώς, τους τελευταίους μήνες, και οι 2 άλλοι ακροδεξιοί δήμαρχοι της Γαλλίας, στις πόλεις Οράνζ και Τουλόν, προχώρησαν σε ανάλογες ενέργειες, εξαφανίζοντας από τις δημοτικές βιβλιοθήκες κείμενα και βιβλία, σχετικά, τόσο με προοδευτικούς φιλοσόφους, αλλά και με τον αφρικανικό πολιτισμό, τη μουσική ραπ, την εβραϊκή θρησκεία και τα αντικατέστησαν με διάφορα εγχειρίδια ακροδεξιάς φιλοσοφίας.

Σαν να μην έφθανε αυτό, και οι τρεις ακροδεξιοί δήμαρχοι προειδοποίησαν τους δημοτικούς υπαλλήλους στις βιβλιοθήκες ότι στο εξής θα ελέγχουν προσωπικά τις παραγγελίες και τα βιβλία που διαθέτουν οι δημοτικές βιβλιοθήκες, καθώς θα πρέπει να "αξιολογείται η καταλληλότητα του περιεχομένου των διατιθέμενων προς το κοινό βιβλίων"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ