Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεγάλες και μικρές προσδοκίες

Ολοι έχουμε οράματα, όνειρα, προσδοκίες. Λίγοι έχουν μεγάλες ...προσδοκίες, ανεκπλήρωτες. Από την εκπομπή "100 χρόνια κινηματογράφου" της ΕΤ-2 στις 23.30 θα παρουσιαστεί το αριστούργημα "Μεγάλες Προσδοκίες" του Ντέιβιντ Λιν. Ενας νεαρός εργάτης γίνεται ξαφνικά κάτοχος μεγάλης περιουσίας, που του αλλάζει τη ζωή. Αρχικά πιστεύει ότι τα χρήματα, του τα άφησε μια εκκεντρική κυρία, στο σπίτι της οποίας σύχναζε όταν ήταν μικρός, κρατώντας συντροφιά στη θετή ανιψιά της Εστέλα. Ομως τα χρήματα προέρχονται από ένα μυστηριώδη κατάδικο, που πρόκειται να εκτελεστεί κι αποκαλύπτει τα μυστικά του στο μικρό, που πριν από πολλά χρόνια είχε βοηθήσει. Με τους Τζιν Σίμονς και Αλεκ Γκίνες.

Από το STAR στις 23.20 "Οι αθώοι" του Τζον Σλέσινγκερ.

Κοινωνική ταινία του 1993, με τους Αντονι Χόπκινς και την Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Η υπόθεση του έργου είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιαν Μάκεβαν. Η ταινία είναι δράμα πολιτικής μηχανορραφίας και προδοσίας. Αφηγείται μια ερωτική ιστορία, με φόντο το Βερολίνο.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 21.05 "Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο" του Αλέκου Σακελλάριου. Με την τρυφερή κωμωδία του '55, πρωτοεμφανίστηκε η αλησμόνητη Τζένη Καρέζη. Το επάγγελμα του λατερνατζή στην Αθήνα δεν έχει πλέον ζήτηση και οι δυο επαγγελματίες λατερνατζήδες παίρνουν απογοητευμένοι το δρόμο για την επαρχία της ιστορίας μας. Με τους: Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο.

Από το MEGA στη 01.30 "Ενας παπάς για κλάματα" του Στέφανο Βαντζίνα.

Στα 1949, ο Σαλβατόρε Αναστάζια ένας καλοπροαίρετος νεαρός ιερέας από την Ιταλία, πηγαίνει στη Νέα Υόρκη για να επισκεφτεί τον αδελφό του Αλμπέρτο, τον επονομαζόμενο Μπιγκ Αλ και τα υπόλοιπα αδέλφια του. Ομως δε γνωρίζει ότι ο αγαπημένος του αδελφός είναι ο αρχιμαφιόζος της μεγαλούπολης. Ετσι όταν ανακαλύπτει τι ακριβώς σημαίνει Μαφία, και χωρίς να φαντάζεται τι τον περιμένει, απειλεί να αποκαλύψει τις παράνομες δραστηριότητες που έπεσαν στην αντίληψή του. Φυσικά, η Μαφία τον περιποιείται ανάλογα... Εξαιρετική κωμωδία ιταλικής παραγωγής του 1973, με τον Αλμπέρτο Σόρντι.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στη 01.30 "Μεταξύ φίλων" του Λου Αντόνιο.

Κοινωνική ταινία, που αφηγείται τη φιλία δυο γυναικών. Δυο διαζευγμένες γυναίκες γίνονται φίλες και αντιμετωπίζουν τη νέα τους ζωή. Η 50χρονη Ντέμπορα Σαπίρο και η 40χρονη Μέρι Κάθλιν Καστέλι συναντιούνται όταν η πρώτη αποφασίζει να πουλήσει το σπίτι όπου κάποτε στέγασε τα όνειρα για έναν επιτυχημένο γάμο. Η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει την αρχή μιας στενής φιλίας μεταξύ των δύο γυναικών, που παρά το γεγονός ότι και οι δυο έχουν σημαδευτεί από έναν αποτυχημένο γάμο, δε φαίνεται να έχουν κανένα άλλο κοινό σημείο που να τις ενώνει. Με τις Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Μπάρμπαρα Ρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ