Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΗΝΑ '97
Απόφαση χωρίς τεκμηρίωση

Αλλάζει το ταρτάν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λευκό ψήφισε η εκπρόσωπος του ΚΚΕ

Σε αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα του Ολυμπιακού Σταδίου αποφάσισε να προχωρήσει η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου του 1997, στη χτεσινή της συνεδρίαση. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία αφού η εκπρόσωπος του ΚΚΕ Λ. Καρατζά ψήφισε λευκό. Η Λούλα Καρατζά ζήτησε να ξεκαθαρισθεί το θέμα της αναγκαιότητας της αντικατάστασης του ταρτάν με έκθεση αρμοδίων τεχνικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία που έχει κατασκευάσει τον ελαστικό τάπητα, σε γνωμάτευσή της τόνιζε ότι με δαπάνη 35 εκατ. δρχ. το ταρτάν θα μπορούσε να βρεθεί σε εξαιρετική κατάσταση. Η Οργανωτική Επιτροπή όμως προχώρησε σε απόφαση για αντικατάσταση του ταρτάν σύμφωνα με τη θέληση που είχαν εκφράσει η ΙΑΑΦ και ο πρόεδρός της Πρίμο Νεμπιόλο. Με την απόφαση δίνεται εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ για τη σύνταξη της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Στη χτεσινή συνεδρίασή της η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει 100 εκατ. δρχ. σαν πρώτη δόση για την προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αποφασίστηκε ακόμα να ζητηθεί από την ΤεχνικήΕκτελεστική επιτροπή, που την ελέγχει ο ΣΕΓΑΣ, αναλυτικός προϋπολογισμός για την προετοιμασία των αθλητών. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Τεχνικής Εκτελεστικής Επιτροπής θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση αφού ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Στρ. Μολυβάς για άλλη μια φορά δεν παρουσιάστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής επιτροπής.

Στη χτεσινή συνεδρίαση συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Γερόλυμπος, παρά το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κάνει δήλωση αποχώρησης από το "Αθήνα '97". Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί επισήμως από το κόμμα του η αποχώρησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ