Σάββατο 28 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θέμα ταξικής θεώρησης των εξελίξεων

Εχουν καταντήσει μονότονοι οι θλιβεροί απολογητές του "εκσυγχρονισμού", οι οποίοι δε χάνουν ευκαιρία για να δείξουν το θαυμασμό τους στους πρωτοπόρους της "νέας εποχής". Ετσι, ο ένας μετά τον άλλο αναγορεύουν τον Κ. Σημίτη και το πρωτοπαλίκαρό του Θ. Τσουκάτο ως "τα πρόσωπα της χρονιάς" που πέρασε. Στις "τεράστιες ικανότητές" τους αποδίδουν την "πορεία θριάμβου" και αλλεπάλληλων επιτυχιών (εκλογή από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ως αντικαταστάτη του Α. Παπανδρέου, εκλογή από το συνέδριο και νίκη στις εκλογές).

Ποτέ την ιστορία δεν την έγραψαν προσωπικότητες, και μάλιστα της εμβέλειας του Κ. Σημίτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραγνωρίζεται ο όποιος ρόλος τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση συνιστούμε στους "ανυπόκριτους θαυμαστές" του πρωθυπουργού να ρίξουν μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, έτσι για να αποκτήσουν μια ιδέα για το πώς ανέβηκε ο Κ. Σημίτης στην κορυφή και ποιοι του "έστρωσαν το δρόμο".

Οσο για το ποιοι πραγματικά ήταν τα πρόσωπα της χρονιάς, θα τους προτείναμε να τους αναζητήσουν στους αγρότες των μπλόκων και τους ναυτεργάτες που κρέμονταν στους κάβους.

Είναι θέμα οπτικής - ταξικής βέβαια - θεώρησης των πραγμάτων και εξελίξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ